Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 12 березня 2019

ООС: зведені дані – 11 березня 2019

Протягом минулої доби, 10 березня, на лінії бойового зіткнення провокаційних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ по оборонних позиціях захисників України не зафіксовано.

За наявною інформацією, востаннє російсько-окупаційні війська у повній мірі дотримувалися режиму тиші в районі проведення операції Об’єднаних сил ще 23 грудня 2018 року.

Від початку поточної доби, 11 березня, станом на 12:00 на лінії бойового зіткнення ворожих обстрілів також не відбулося.

Підрозділи Об’єднаних сил пильно виконують бойові завдання із оборони України та перебувають напоготові до будь-яких підступних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ вживає превентивні заходи з недопущення самовільного залишення передових позицій підлеглими військовослужбовцями. Зокрема, у терміновому порядку здійснюється мінування території вздовж лінії зіткнення на ділянках, якими може скористатися особовий склад та місцеві жителі для переходу на бік підрозділів Об’єднаних сил. Водночас, окупантами нарощується система мінно-вибухових загороджень та сигнальних полів у тилу власних передових позицій. При цьому, для встановлення мінно-вибухових загороджень російсько-окупаційними військами застосовуються протипіхотні міни осколково-загороджувальної дії типу ОЗМ-72.

У такий спосіб російське окупаційне командування намагається запобігти зростанню дезертирства серед військовослужбовців 1 та 2 АК ЗС РФ, масштаби якого суттєво збільшились з початку березня ц.р.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/03/11/oos-zvedeni-dani-11-bereznya-2019/