Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 09 березня 2019

ООС: зведені дані – 09 березня 2019

Вашій увазі щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі відсічі та стримування російської збройної агресії у Донецькій та Луганській областях упродовж вчорашньої доби, та станом на сьогодні, 9 березня.

Практично до мінімуму впав рівень бойових дій за вчорашню добу на Сході України.

Донецький напрямок

Обстрілів тут вчора не зафіксовано.

Луганський напрямок

Лише один факт відкриття вогню в бік українських позицій зафіксовано вчора в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Сталося це у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ», або ж на цьому напрямку.

Так, о 10:20 ранку, зі сторони окупованого с. Сентянівка противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї в бік захисників н.п. Кримське. Обстріл був прицільним, і тривав близько п’ятнадцяти хвилин. Військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання у згаданому районі, вогонь у відповідь не відкривали.

Це був єдиний випадок порушення режиму перемир’я з боку російсько-окупаційних військ за вчорашній день – решта доби на лінії бойового протистояння минула спокійно.

На щастя, без бойових втрат минула вчорашня доба на Сході України.

Жоден український військовослужбовець не загинув і не зазнав поранень.

 

Слід відзначити, що попри суттєве зниження рівня напруженості на лінії фронту, військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання, не втрачаючи при цьому пильності, та готовності до будь яких дій з боку противника.

Обстановка на лінії зіткнення сьогодні, 09 березня

Від початку цієї доби, станом на 12:00 наші захисники зафіксували один факт порушення перемир’я з боку російсько-окупаційних військ, під час якого окупант застосував зброю заборонених калібрів.

Так, сьогодні зранку, починаючи з 07:15 і до 07:40 противник вів вогонь з мінометів 120 та 82-го калібрів в бік наших позицій в районі Попасної. Обстріл вівся зі сторони с. Калинове. Всього ворог випустив тридцять три боєприпаси 82-го та чотири міни 120-го калібрів.

Станом на зараз ситуація стабілізувалася, втрат у лавах Збройних Сил України немає. Наші оборонці продовжують надійно контролювати лінію протистояння.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/03/09/oos-zvedeni-dani-09-bereznya-2019/