Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 08 березня 2019

ООС: зведені дані – 08 березня 2019

Протягом 7 березня російсько-окупаційні війська продовжували інтенсивно застосовувати заборонені Мінськими угодами зразки озброєння. Ворог свідомо вів обстріли з мінометів та артилерії в бік позицій Українських захисників.

Загалом протягом минулої доби, 7 березня, російсько-окупаційні війська здійснили 18 прицільних обстрілів оборонних позицій Українських героїв. При цьому, ворог 14 разів застосовував важке озброєння, що заборонене до застосування на лінії бойового зіткнення Мінськими угодами. Загалом російські окупанти здійснили 10 пострілів з артилерії калібру 152 мм, випустили 109 мін 120-го та 82-го калібрів, та застосовували протитанкові ракетні комплекси.

Підрозділи Об’єднаних сил застосовуючи чергові вогневі засоби, вели адекватні оборонні дії, не порушуючи Мінських угод. За даними розвідки Штабу ООС, у складі російсько-окупаційних військ минулої доби є втрати у живій силі й техніці.

На жаль, вчора, внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення п’ятеро Українських захисників. Військовослужбовців було евакуйовано до військових мобільних госпіталів. За наявною інформацією стан здоров’я усіх п’яти наших героїв – задовільний.

Луганський напрямок

Окупанти здійснили найбільшу кількість обстрілів. Ворог 13 разів вів прицільні збройні провокації, активно застосовуючи міномети.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії та придушували ворожу активність, без порушення Мінських угод.

Ворог вів непоодинокі обстріли з мінометів 120-го та 82-го калібрів в районі н.п. Кримське, хутір Вільний, Катеринівка, Новозванівка, Троїцьке та Старий Айдар. Загалом противник випустив в бік наших оборонців близько 90 мін. Окрім цього, окупанти застосували вдень поблизу хутора Вільний протитанкові ракетні комплекси, а з 19:00 наші захисники Новотошківського зафіксували протягом 15 хвилин 10 ворожих пострілів з артилерії 152-го калібру.

Обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння окупанти здійснили поблизу Новолуганського, хутора Вільний та Зайцевого.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 5 разів вели збройні провокації.

Вдень окупанти застосували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по нашим оборонцям н.п. Піски.

Ввечері ворог вів обстріли з важкого озброєння на приморській ділянці нашої оборони. Двічі наші захисники Гнутового фіксували розриви декількох ворожих мін 82-го калібру. Окупанти вели обстріли з напрямку н.п. Верхньошироківське та Пікузи.

Також тут противник застосовував гранатомети та інше піхотне озброєння.

Після 17:00, понад півтори години з напрямку окупованого н.п. Азов ворог випустив близько 20 мін 120-го калібру по нашим оборонцям Водяного.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 8 березня

Від початку поточної доби станом на 12:00 на лінії бойового зіткнення зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл.

З 10:20 в районі Кримського за напрямку окупованої Сентянівки ворог вів нетривалий обстріл зі стрілецької зброї.

Бойових втрат від початку поточної доби у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

Збройні Сили України щиро вітають матерів, дружин, сестер, доньок та кожну Українку

П’яту весну ми зустрічаємо в умовах гібридної російської агресії. Висловлюємо низький уклін жінкам, які втратили під час російської збройної агресії найдорожче – своїх рідних, які віддали своє життя за Україну.

Сьогодні в Збройних Силах України працює і проходить службу майже 56 тисяч жінок. З них — 26 тисяч є військовослужбовцями, а 3,5 тисячі — офіцери.

Зазначимо, наші захисники України – чоловіки та жінки – пильно та мужньо виконують бойові завдання на лінії бойового зіткнення та перебувають напоготові до будь-яких підступних дій з боку російсько-окупаційних військ.

На даний час у загальній чисельності залученого до складу сил та засобів операції Об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей особового складу понад 10% – жінки. Загалом за час війни з російським окупантом 166 жінок-військовослужбовців отримали бойові державні нагороди, у тому числі п’ятеро були нагороджені посмертно. Півтори тисячі – отримали відзнаки Міністерства оборони, більше тисячі — відзнаки начальника Генерального штабу. За цей час понад сім тисяч жінок-військовослужбовців стали учасниками бойових дій.

Слава нашим, найкращим у світі, українським жінкам!

Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/03/08/oos-zvedeni-dani-08-bereznya-2019/