Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 07 березня 2019

ООС: зведені дані – 07 березня 2019

Обстановка на лінії бойового зіткнення дещо загострилася. Противник збільшив як кількість обстрілів наших оборонних позицій загалом, так і із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Крім того, вперше від початку поточного року російсько-окупаційні війська застосували артилерію калібру 152 мм.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 9 випадків ведення вогню по позиціях українських військ. Заборонене озброєння противник застосовував 11 разів, витративши 121 снаряд та міну.

Наші захисники відповідали ворогу вогнем з чергових вогневих засобів.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Луганський напрямок

Минулої доби тут відбулося 5 прицільних обстрілів.

Близько 08:00 ранку ворог з боку окупованого населеного пункту Байрак почав зі 120-х мінометів обстрілювати наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання поблизу Новолуганського. Загалом за 45 хвилин окупанти випустили 17 мін.

Після 16:00 міномети цього ж калібру, а також великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська використали під час обстрілу опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Катеринівки.

Крім того, 7 розривів мін 120-го калібру було зафіксовано після 7-ї години вечора біля Кримського.

В районі Новотошківського противник відкривав вогонь двічі за добу, у період між 18:45 та 19:45.

Перший обстріл окупанти здійснили з боку Голубівського із застосуванням артилерії калібру 122 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Згодом з напрямку окупованого населеного пункту Донецький випустили 2 артилерійських снаряди 152-го та 9 – 122-го калібрів.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 4 рази.

Між 07:00 та 09:00 ранку російсько-окупаційні війська з артилерії калібру 122 мм вели вогонь по опорних пунктах Об’єднаних сил, обладнаних поблизу Водяного, Лебединського та Гнутового. Захисники Водяного та Лебединського, крім того, у цей час фіксували на своїх позиціях розриви мін 120-го калібру.

Вже ввечері, з 19:35 противник влаштував 25-хвилинну провокацію із застосуванням стрілецької зброї неподалік Богданівки.

Підкреслимо, що на Луганському напрямку окупанти обстріляли зі ствольної артилерії калібру 122 мм населений пункт Новолуганське. 10-ма снарядами військові злочинці пошкодили господарчі будівлі та лінію електропередач. На щастя, обійшлося без постраждалих серед цивільного населення.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 7 березня

За наявною інформацією, від початку поточної доби станом на 12:00 російсько-окупаційні війська 1 раз обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі Кримського, що на Луганському напрямку.

Обстріл розпочався о 6-й ранку, протягом 15 хвилин противник з боку окупованого населеного пункту Сокільники випустив 4 міни калібру 82 мм.

Українські військовослужбовці надійно контролюють ворога на лінії зіткнення.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ вживає інтенсивних заходів для підвищення спроможностей функціонування системи проведення примусових мобілізаційних заходів на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, у складі російських окупаційних адміністрацій прискорено створюються т.зв. «мобілізаційні департаменти». Зазначені структури призначені забезпечити координацію дій т.зв. «органів виконавчої влади» у взаємодії з російськими окупаційними військами в умовах проведення мобілізації у скорочені терміни.

Водночас, у рамках заходів бойової підготовки Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ з 5 березня ц.р. проводяться командно-штабні мобілізаційні тренування з розгортання пунктів прийому особового складу та техніки.

З метою вшанування наших кращих захисників продовжується нагородження державними нагородами та заохочувальними відзнаками Міноборони військовослужбовців та працівників ЗС України

Як повідомив Департамент кадрової політики Міноборони України, з початку 2019 року, станом на 6 березня, за зразкове виконання обов’язків державні нагороди отримали більше 160 військовослужбовців та працівників ЗС України, заохочувальні відомчі відзнаки – понад 1200.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/03/07/oos-zvedeni-dani-07-bereznya-2019/