Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 22 лютого 2019

ООС: зведені дані – 22 лютого 2019

Протягом доби, що минула, на лінії бойового зіткнення спостерігалося певне зменшення інтенсивності обстрілів та застосування заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння з боку російсько-окупаційних військ. Вчора ворог 4 рази застосовував міномети різних калібрів.

Загалом протягом минулої доби ворог російсько-окупаційних військ 7 разів вів прицільні обстріли наших оборонних позицій.

Захисники України вели адекватні оборонні дії черговими вогневими засобами. За даними розвідки Штабу ООС, минулої доби у складі російсько-окупаційних військ є втрати.

Внаслідок ворожих обстрілів троє Українських військовослужбовців отримали поранення різних ступенів. Наразі нашим героям надається необхідна лікарсько-сестринська медична допомога у військовому мобільному госпіталі.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська тричі здійснювали нетривалі збройні провокації проти захисників України. Противник щоразу порушував режим тиші з напрямку окупованого села Сокільники по наших мужніх оборонцях Кримського.

Об 11:40 ворог застосував по підрозділах Об’єднаних сил протитанковий ракетний комплекс (ПТРК).

Пізніше, з 13:15 до 13:30 окупанти випустили 8 мін калібру 82 мм. Вже ввечері, з 22:40 до 22:55 наші оборонці Кримського зафіксували розриви ще 8 мін, вже 120-го калібру.

Захисники України адекватно придушували ворожу активність черговими вогневими засобами.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 4 ворожі обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

З близько 12:00 російсько-окупаційні війська порушили режим тиші з гранатометів різних типів поблизу Водяного.

В цей же час наші захисники н.п. Піски зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм.

Близько 17:00 окупанти вели обстріл позицій наших військових в районі Павлополя. Тут ворог порушив режим тиші з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ввечері, після 20:00, російсько-окупаційні війська продовжили збройну провокацію на приморській ділянці. З напрямку окупованої Ужівки ворог вів півторагодинний обстріл оборонців Водяного з гранатометів різних типів та стрілецької зброї. Також наші військові зафіксували розриви ворожих мін калібру 120 мм.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 22 лютого

Від початку цієї доби станом на 12:00 на лінії бойового зіткнення зафіксовано 4 ворожі обстріли.

З напрямку окупованого села Молодіжне близько 04:00 ранку російсько-окупаційні війська протягом 20 хвилин випустили 8 мін калібру 82 мм по нашим оборонцям Катеринівки, а також застосували гранатомети та великокаліберні кулемети.

Захисники України адекватно придушили ворожу активність.

Окрім цього, з 09:00, протягом півгодини противник випустив декілька мін 120-го калібру та вів прицільний обстріл з гранатометів по наших оборонцях Водяного.

Після 11:00 зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером поблизу Мар’їнки.

А по захисниках Авдіївки окупанти з 11:20 вели обстріл з ручних та підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Втрат внаслідок бойових дій та ворожих обстрілів від початку поточної доби серед наших героїв-захисників, за наявною інформацією, немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ нарощує інтенсивність бойової підготовки у з’єднаннях і частинах 1 (Донецька) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Особлива увага приділяється бойовому злагодженню підрозділів, які готуються до ротації на передові позиції. Водночас вимоги проводити заходи бойової підготовки у скорочені терміни і в авральному порядку призводять до фіктивних доповідей командирів частин окупаційних військ про проведення занять і направлення на лінію зіткнення непідготовленого особового складу.

Зокрема, 19-20 лютого ц.р. під час спроб нанесення вогневого ураження підрозділам ЗС України, мінометні розрахунки противника обстріляли позиції своїх військ. Крім того, через непідготовленість особового складу у діях по спорядженню мін, близько 50 відсотків вистріляних боєприпасів не детонували.

Зазначені дії противника посилюють небезпеку для місцевого населення, у т.ч. через зростання вірогідності ураження об’єктів цивільної інфраструктури та збільшення кількості нерозірваних мін на території сільськогосподарських угідь.

Підрозділи Об’єднаних сил, які пильно та мужньо виконують бойові завдання із відсічі та стримування російської збройної агресії, перебувають напоготові до будь-яких дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/02/22/oos-zvedeni-dani-22-lyutogo-2019/