Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 17 лютого 2019

ООС: зведені дані – 17 лютого 2019

Російсько-окупаційні війська дещо зменшили свою вогневу активність. Зокрема, за добу на лінії зіткнення було зафіксовано лише 1 обстріл опорних пунктів українських військ із застосуванням забороненого озброєння. Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 6 випадків ведення вогню по позиціях наших військ. У тому числі противник випустив 10 мін калібру 82 мм.

На превеликий жаль, внаслідок ворожих обстрілів обірвалося життя одного військовослужбовця Збройних Сил України.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя. Вічна пам’ять!

Ще одного нашого захисника було поранено. Наразі його евакуйовано до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

Луганський напрямок

Двічі противник відкривав вогонь тут.

Позиції підрозділів Об’єднаних сил, обладнані неподалік Кримського, були обстріляні ввечері, із настанням темної пори доби. Окупанти спочатку 15 хвилин вели вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних гранатометів і кулеметів великого калібру з боку окупованого населеного пункту Донецький. А згодом, з 22:50, влаштували годинний обстріл з використанням мінометів калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Вогонь вівся з боку окупованих Сокільників.

В обох випадках військовослужбовці Збройних Сил України у відповідь застосовували чергові вогневі засоби.

Донецький напрямок

Тут порушень противником режиму тиші було чотири.

Ворог двічі, в обідню пору та під вечір, влаштовував тривалі обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї в районі Авдіївки.

Після 6-ї вечора російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Павлополя та Гнутового. Обидва рази обстріли тривали близько півгодини. Окупанти вдалися до застосування станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ситуація на сьогодні, 17 лютого

Від початку поточної доби, станом на 12:00, в районі відсічі та стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях обліковано вже 4 прицільних ворожих обстріли. При цьому противник активно застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети.

На Луганському напрямку з о пів на п’яту ранку російсько-окупаційні війська випустили 13 мін калібру 82 мм та вели вогонь з великокаліберних кулеметів по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районі Катеринівки.

На Донецькому напрямку два рази окупанти обстріляли захисників Водяного: вночі – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а зранку – з 82-мм міномету.

Заборонені міномети калібру 120 та 82 мм противник також використав під час ранкового обстрілу військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Лебединського. За 45 хвилин, з 07:10 до 07:55, наші воїни нарахували на своїх позиціях 8 розривів мін калібру 82 мм та один – міни 120-го калібру.

В результаті обстрілів один український військовослужбовець дістав поранення і наразі отримує необхідну допомогу в одному з військових мобільних госпіталів.

Українські військові продовжують надійно контролювати обстановку на лінії зіткнення.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/02/17/oos-zvedeni-dani-17-lyutogo-2019/