Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 16 лютого 2019

ООС: зведені дані – 16 лютого 2019

Загальна кількість ворожих вогневих провокацій за вчорашню добу була дещо меншою, ніж доби попередньої, і склала дев’ять обстрілів. Водночас, противник знову активно застосовував міномети заборонених калібрів.

Загалом за вчорашню добу противник дев’ять разів обстрілював наші оборонні позиції, у шести випадка ведучи вогонь з мінометів. Всього російсько-окупаційні війська випустили в бік оборонних позицій Об’єднаних сил 48 мін заборонених калібрів.

Військовослужбовці Збройних Сил України вживали заходів щодо придушення вогневої активності противника, застосовуючи чергові вогневі засоби, без застосування мінометів.

Внаслідок бойових дій, що тривали минулої доби на сході України, на превеликий жаль загинув військовослужбовець Збройних Сил України. Ще двоє наших захисників дістали поранення.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя, який віддав життя, захищаючи Україну. Вічна пам’ять!

Як інформує наша розвідка, 15 лютого, внаслідок влучного вогню у відповідь з боку українських військовослужбовців, сімох окупантів зі складу російсько-окупаційних військ було знищено, та шістьох поранено.

Луганський напрямок

У смузі дій цього оперативно-тактичного угруповання вчора зафіксовано шість випадків, коли російсько-окупаційні війська, не дотримуючись жодних домовленостей, відкривали вогонь в бік українських військових.

Ворожі обстріли там почалися від самого ранку, противник інтенсивно вів прицільний вогонь практично з усього наявного у нього піхотного озброєння, включно з мінометами.

Місця бойових дій на Луганському напрямку залишалися незмінними – це н.п. Попасна, Золоте, Хутір Вільний та Новоолександрівка.

Ворог дотримувався тактики раптових короткочасних обстрілів з піхотної зброї, постійно змінюючи напрямки ведення вогню та періодично застосовуючи міномети 120 та 82-го калібрів.

Зазначимо, що на всі без винятку ворожі обстріли, які здійснив противник, наші захисники відповідали окупанту влучним вогнем у відповідь, без застосування важкої зброї.

Донецький напрямок

Там вчора наші військовослужбовці перебували під ворожим вогнем тричі. Здебільшого це були мінометні, а також обстріли з ПТРК.

Так, о 10:55 ворог здійснив підступний обстріл з протитанкових керованих ракет в районі Мар’їнки.

Вже через кілька годин наші захисники, які обороняють с. Кам’янка,  нарахували розриви десяти ворожих мін 120 калібру. Обстріл противником вівся з боку н.п. Ясинувата.

Ближче до вечора, а саме о 17:15 російсько-окупаційні війська здійснили обстріл наших оборонних позицій, обладнаних біля Павлополя.

Це був найтриваліший за часом вогневий наліт, упродовж якого окупанти випустили більше двадцяти мін калібру 82 мм, а також вели вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Обстріл тривав до 20:30.

Обстановка на лінії зіткнення сьогодні, 16 лютого

За попередньою інформацією, від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі відсічі та стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях, ворожих обстрілів поки не фіксувалося. Втрат у лавах українських військ від початку цієї доби немає, ситуація цілком контрольована підрозділами Об’єднаних сил.

Сьогодні, 16 лютого, у Збройних Силах України відзначають кращих військових журналістів та прес-офіцерів, які сумлінно, з честю і гідністю виконують свій професійний обов’язок перед державою і Українським народом

Урочисті заходи почалися вранці, у Залі Пам’яті на території Міністерства оборони України. Військові журналісти вшанували пам’ять свого колеги і бойового побратима – капітана 3 рангу Дмитра Лабуткіна, який героїчно загинув 16 лютого 2015 року під час важких боїв за Дебальцево.

До останнього подиху офіцер виконував свій військовий та журналістський обов’язок, і виконав його з честю!

Сьогодні у Залі пам’яті були присутні батьки Дмитра – Віталій Володимирович та Алла Іллівна. Військові журналісти віддали шану загиблому побратиму, а також героям, які полягли в боях за Незалежність України, та поклали квіти до Стели Пам’яті.

В рамках урочистостей, в Орденській залі Міноборони відбулися урочисті збори за участю Міністра оборони України.

Степан Полторак вручив кращим представникам інформаційних структур та військових засобів масової інформації нагороди та цінні подарунки, побажав творчих успіхів та сил для пошуку і донесення до суспільства істини, реалізації найсміливіших задумів та планів.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/02/16/oos-zvedeni-dani-16-lyutogo-2019/