Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 11 лютого 2019

ООС: зведені дані – 11 лютого 2019

Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення дещо знизилася. В першу чергу з п’яти до трьох зменшилася кількість випадків застосування противником під час обстрілів забороненого озброєння.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 9 обстрілів наших позицій. Противник випустив 2 міни 120-го калібру та 13 мін калібру 82 мм.

Підрозділи, що обороняються вживали заходів з придушення ворожої активності. Частіше чергові вогневі засоби нашим воїнам довелося застосовувати на Луганському напрямку.

В ході бойових дій втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 5 прицільних ворожих обстрілів.

У період з 13:25 до 19:30 російсько-окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районах населених пунктів Світлодарськ, Кримське, Старий Айдар та Південне.

Ще один раз наші опорні пункти неподалік Південного окупанти обстріляли близько 20:00, використавши міномети калібру 82 мм та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 4 рази.

У першій половині дня, з 11:00, російсько-окупаційні війська 20 хвилин вели провокаційний вогонь зі стрілецької зброї в районі Красногорівки.

В обідню пору 4 розриви мін калібру 82 мм облікували військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Гнутового.

Після цього противник здійснив 2 обстріли з боку окупованого Спартака. Так, з 16:30 до 17:10 окупанти застосували міномет 120-го калібру та станковий протитанковий гранатомет, обстрілюючи позиції підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Авдіївки. А з 22:40 протягом 20 хвилин вели вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по оборонцях Опитного.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 11 лютого

Від початку доби ніч минула спокійно. Водночас, станом на 11-ту годину ранку ворог здійснив 4 обстріли, усі на Донецькому напрямку.

Знову доводиться констатувати факт використання російсько-окупаційними військами забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм. Чотири розриви боєприпасів цього калібру зранку зафіксували на своїх позиціях наші воїни, які тримають оборону поблизу Гнутового.

Крім того, противник з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил двічі – в районі населеного пункту Піски, а також один раз біля Павлополя.

Наші захисники продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російсько-окупаційне командування розпочало потужну пропагандистську кампанію, спрямовану на штучне створення позитивного іміджу окупаційних військ та нав’язування місцевому населенню проросійських настроїв.

Зокрема, через небажання громадян тимчасово окупованої території Сходу України воювати на боці російських окупантів, командуванням 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ надаються неправдиві обіцянки щодо значного підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

В якості додаткової мотивації російська окупаційна адміністрація використовує можливість отримання паспорта громадянина РФ для осіб, які мають паспорт т.зв. «ДНР/ЛНР» не менше шести місяців. У такий спосіб «місцева влада» обманним шляхом намагається повернути мешканців тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, які перебувають у Росії, для оформлення паспортів у т.зв. «ДНР/ЛНР».

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/02/11/oos-zvedeni-dani-11-lyutogo-2019/