Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 09 січня 2019

ООС: зведені дані – 09 січня 2019

Російсько-окупаційні війська зменшили свою вогневу активність до мінімуму – за добу на лінії зіткнення зафіксовано лише 1 обстріл опорних пунктів українських військ. При цьому ворог знову втримався від застосування озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Луганський напрямок

Зазначений прицільний обстріл відбувся після 15:00 години на цьому напрямку. Він був короткотривалим – протягом 20 хвилин противник з боку окупованого населеного пункту Донецький вів вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Новотошківського. При цьому окупанти використовували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Військовослужбовці Збройних Сил України у відповідь застосували чергові вогневі засоби.

Протягом минулої доби жоден український воїн не загинув і не зазнав поранень.

З початку поточної доби, станом на 12:00, ворог порушив режим тиші 1 раз, сталося це на Донецькому напрямку.

З 11-ї години протягом 20 хвилин окупанти зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру обстрілювали наші опорні пункти поблизу Новомихайлівки.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Українські військові продовжують надійно контролювати обстановку на лінії зіткнення.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ вживає нестандартних заходів для підвищення рівня бойової готовності та морально-психологічного стану військовослужбовців з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, з початку січня ц. р. до підрозділів, які перебувають на передових позиціях з території РФ завезено значні запаси медикаментів психотропного типу. Вживання зазначених препаратів впливає на нервову систему людини, збільшує витривалість при надмірних фізичних навантаженнях та пригнічує відчуття страху. Водночас, для уникнення витоку інформації про використання психотропних речовин поширюється інформація про застосування спеціальних вітамінних комплексів для профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань.

Разом з цим, частина з т. зв. «медикаментозних засобів» видається тільки особовому складу передових підрозділів, що спонукає певну кількість російських військовослужбовців відмовлятись від чергової ротації і залишатись на передовій понад встановлені терміни.

Сьогодні, 9 січня, у Прес-центрі Міністерства оборони України відбудеться брифінг щодо збільшення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України у 2019 році.

У заході візьме участь представник Департаменту фінансів Міністерства оборони України.

Докладна інформація щодо заходу – на офіційному сайті оборонного відомства.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/09/oos-zvedeni-dani-09-sichnya-2019/