Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 03 січня 2019

ООС: зведені дані – 03 січня 2019

Кількість вогневих провокацій з боку противника, порівняно з попередньою добою, дещо збільшилася. Водночас, фактів застосування російсько-окупаційними військами озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів не зафіксовано.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано 5 ворожих обстрілів.

З метою збереження власного життя та здоров’я військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил 1 раз відкривали вогонь у відповідь.

За добу жоден український захисник не загинув і не був поранений.

Протягом поточної доби, станом на 12-ту годину, ворог вогонь не відкривав.

Луганський напрямок

Окупанти порушили режим перемир’я двічі.

Після 15:00 ворог обстріляв з автоматичних гранатометів позиції підрозділів Об’єднаних сил біля хутора Вільного.

Крім того, противник вкотре здійснив провокаційний обстріл неподалік Станиці Луганської, цього разу зі стрілецької зброї. Вогонь вівся з 17:45 протягом 10 хвилин з боку окупованої Миколаївки.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 3 випадки відкриття противником вогню.

Найбільш тривалий та потужний обстріл відбувся неподалік Водяного, де російсько-окупаційні війська застосували ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

В районі селища Піски з 15:00 спостерігалася активність ворожого снайпера.

А поблизу Опитного приблизно у цей же час противник обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з великокаліберних кулеметів.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ вживає заходів щодо посилення передових позицій з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, передбачається забезпечити чергову ротацію особового складу окремих передових підрозділів за рахунок т. зв. «добровольців» – громадян РФ, які мають досвід військової служби та участі у бойових діях.

У зв’язку з цим, у тилових районах російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей розгорнуто пункти прийому і обладнано польові табори для підготовки т. зв. «російських добровольців» у ході спеціалізованих курсів за специфічними військово-облікованими спеціальностями (артилеристи, навідники-оператори бойових машин, снайпери тощо). Після закінчення курсів, зазначений контингент буде розподілено для подальшого проходження служби у складі з’єднань і частин російсько-окупаційних військ.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/03/oos-zvedeni-dani-03-sichnya-2019/