Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 26 січня 2019

ООС: зведені дані – 26 січня 2019

Протягом минулої доби на лінії бойового зіткнення в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська продовжували збройні провокації проти Українських захисників.

На превеликий жаль, внаслідок ворожого вогню загинув один наш військовослужбовець, 1965 р.н.  

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого загиблого героя, а також його бойовим побратимам.

Вічна пам’ять!

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 8 разів вели збройні провокації на лінії бойового зіткнення.

Захисники України декілька разів адекватно застосовували у відповідь чергові вогневі засоби та придушували ворожу активність.

За даними розвідки Штабу Об’єднаних сил, 25 січня, знищено чотирьох російських окупантів, ще п’ятьох поранено. Також знищено БМП російсько-окупаційних військ. Окрім цього, за даними розвідки, в ході контрснайперської боротьби, український снайпер примусив окупанта до дотримання режиму тиші.

Луганський напрямок

Тут зафіксовано 3 ворожих обстріли.

З 07:00, протягом 40 хвилин ворог вів вогонь з ПТРК, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Катеринівки. Окупанти вели обстріл з напрямку окупованого селища Молодіжне.

Четверо наших оборонців отримали поранення різних ступенів.

Поранених захисників було евакуйовано до військового мобільного госпіталя та надано необхідну кваліфіковану медичну допомогу.

Зазначимо, що розрахунками наших чергових вогневих засобів активність ворога було придушено, противнику нанесено втрат.

Вдень російсько-окупаційні війська дотримувалися режиму припинення вогню. Але о 22:10 зафіксовано чергове порушення режиму тиші в районі Станиці Луганської. Тут окупанти здійснили короткочасний обстріл з великокаліберних кулеметів.

Окрім того, з 23:15 до опівночі ворог застосовував АГС та великокаліберні кулемети поблизу н.п. Жовте. Адекватний вогнем у відповідь, не порушуючи Мінських угод, підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу активність.

Донецький напрямок

Минулої доби зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів. Збройні провокації російсько-окупаційні війська вели з 14:30 до майже 20:00. Ворог застосовував гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння в районі н.п. Широкине, Опитне, Невельське та Мар’їнка.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 26 січня

За наявною інформацією, від початку цієї доби, станом на 11:00, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донбасу є контрольованою нашими героями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/26/oos-zvedeni-dani-26-sichnya-2019/