Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 25 січня 2019

ООС: зведені дані – 25 січня 2019

Протягом 24 січня зафіксовано збільшення кількості збройних провокацій на лінії бойового зіткнення з боку російсько-окупаційні військ. Разом з тим, окупанти вчора вели обстріли по позиціях Українських захисників із мінометів.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 9 разів вели прицільні провокаційні обстріли в бік підрозділів Об’єднаних сил.

Захисники України декілька разів застосовували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди та придушували активність окупантів.

Втрат внаслідок бойових дій протягом минулої доби у складі наших захисників – підрозділів Об’єднаних сил немає.

Луганський напрямок

Після 11:00 ворог здійснив мінометний обстріл наших оборонців Кримського. Захисники України зафіксували розриви мінометних снарядів калібру 120 мм.

Донецький напрямок

Ворожа активність вчергове проявилася й тут. На цьому напрямку зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Усі вогневі провокації окупанти вели з 15:00 до майже опівночі.

Гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння ворог застосував в районі н.п. Водяне, Гнутове, Чермалик, Мар’їнка та тричі поблизу Павлопіля.

Разом з тим, з 15:00 до 16:00 в районі Водяного зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером. Ворог вів обстріл з напрямку окупованого села Ужівка.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 25 січня

За оперативною інформацією Штабу ООС, сьогодні вранці, в районі н.п. Катеринівка, що на Луганському напрямку, російсько-окупаційні війська підступно обстріляли з ПТРК автомобіль Українських захисників, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення.

У відповідь наші військові застосували чергові вогневі засоби завдавши противнику втрат.

Більше інформації буде надано під час щоденного брифінгу представника Штабу операції Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Командування ЗС РФ підвищило рівень контролю за діяльністю російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, до з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, на відміну від аналогічного періоду минулого року, направлено значно більшу кількість комісій із залученням до їх складу представників генерального штабу та Південного військового округу ЗС РФ, що вплинуло на зростання інтенсивності бойової підготовки окупантів, у т.ч. артилерійських й танкових підрозділів.

Як результат роботи зазначених комісій, у січні ц.р. прискорились темпи повернення з російських ремонтних підприємств відновленої військової техніки і озброєння. Водночас збільшено обсяги постачання Росією матеріально-технічних засобів та пально-мастильних матеріалів для підвищення рівня боєздатності з’єднань і частин російських окупаційних військ. При цьому, завезення озброєння, боєприпасів та іншого майна з території Росії здійснюється у супроводженні воєнізованої охорони із залученням співробітників ФСБ РФ.

Обстановка на лінії бойового зіткнення є контрольованою нашими героями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Слава захисникам України! Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/25/oos-zvedeni-dani-25-sichnya-2019/