Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 24 січня 2019

ООС: зведені дані – 24 січня 2019

Кількість вогневих провокацій з боку противника значно зменшилася. Крім того, протягом попередньої доби не було зафіксовано фактів застосування російсько-окупаційними військами озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші не було.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 1 випадок відкриття противником вогню.

Сталося це по обіді в районі міста Авдіївка. Обстріл був досить тривалий – протягом 1 години 40 хвилин російсько-окупаційні війська обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

За минулу добу жоден український захисник не загинув і не був поранений.

Протягом поточної доби, станом на 12-ту годину, ворог відкривав вогонь 1 раз.

В районі Кримського, що на Луганському напрямку, близько 11-ї години окупанти випустили по позиціях підрозділів Об’єднаних сил 1 міну 82-го калібру.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації посилюють тиск на жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, які не бажають відмовлятись від українського громадянства. Зокрема, керівники окремих підприємств не виплачують заробітну плату або зменшують її розмір працівникам, які не мають т. зв. «республіканських паспортів».
Водночас, доводиться інформація про можливість першочергового отримання працівниками російського громадянства за умови наявності «паспорту ДНР/ЛНР».

Крім того, серед людей пенсійного віку інтенсивно розповсюджуються чутки про підготовку т. зв. «урядових розпоряджень» про виплату пенсій тільки власникам паспортів т. зв. «ДНР/ЛНР» та примусове вилучення паспортів громадян України. Зазначене викликає невдоволення місцевого населення похилого віку через небажання здійснювати заміну документів для збереження можливості отримання пенсійних виплат від Уряду України.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/24/oos-zvedeni-dani-24-sichnya-2019/