Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 21 січня 2019

ООС: зведені дані – 21 січня 2019

Кількість обстрілів противником позицій наших військ на лінії зіткнення не змінилася. Проте до двох зросло число випадків застосування противником забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення обліковано 16 випадків ведення вогню по позиціях українських військ. У тому числі противник випустив 8 мін калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на ворожі провокації застосовували чергові вогневі засоби.

Минулої доби, внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об’єднаних отримав поранення. Наразі йому надається необхідна допомога в одному з військових мобільних госпіталів.

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 3 прицільних ворожих обстріли.

Активність російсько-окупаційних військ спостерігалася у період з 15:45 до 17:15.

За цей час окупанти двічі з гранатометів різних систем обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Кримського, а також один раз з гранатометів та кулеметів великого калібру вели вогонь по наших військовослужбовцях, які виконують бойові завдання біля хутора Вільного.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші 13 разів.

Поблизу Павлополя з 15:00 до 17:45 зафіксовано чотири ворожих обстріли із використанням станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По два рази російсько-окупаційні війська відкривали вогонь в районах населених пунктів Гнутове і Піски. При цьому, якщо біля Гнутового окупанти застосовували автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю, то наші позиції поблизу Пісків обстріляли зі станкового протитанкового гранатомету та міномету калібру 82 мм.

Ще один раз 82-мм міномет противник використав неподалік Водяного.

Обстріл з протитанкового керованого ракетного комплексу та гранатометів зафіксовано поблизу селища Кам’янка.

Крім того, ввечері в районах Красногорівки, Широкиного та Новомихайлівки російсько-окупаційні війська вели вогонь по опорних пунктах Об’єднаних сил з  гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Щодо обстановки на лінії фронту сьогодні, 21 січня

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

З початку січня ц. р. на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей активізувала свою діяльність ФСБ РФ.

Зокрема, збільшилась кількість випадків залучення оперативних груп російських спецслужб до  проведення, під приводом нібито «протидії диверсіям», спеціальних заходів з приховування агресивних приготувань російсько-окупаційних військ.

При цьому, під керівництвом співробітників ФСБ РФ, т.зв. «республіканські правоохоронні органи» посилили пропускний режим на неконтрольованих Україною ділянках кордону для недопущення відтоку з тимчасово окупованих територій мобілізаційних ресурсів (осіб призовного віку). У зв’язку з цим, зазначеній категорії громадян заборонявся виїзд без спеціального дозволу. Крім того, у всіх осіб, які переміщуються через пропускні пункти здійснюється перепис та звірка документів з базами даних.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/21/oos-zvedeni-dani-21-sichnya-2019/