Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 17 січня 2019

ООС: зведені дані – 17 січня 2019

Протягом 16 січня російсько-окупаційні війська продовжували вести збройні провокацій по оборонних позиціях захисників України, ігноруючи режим припинення вогню.

Загалом протягом 16 січня російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 11 разів.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватно застосовували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди, та придушували ворожу активність.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 3 прицільних обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.

За уточненими даними, близько 10:30, з напрямку н.п. Калинове ворог вів прицільний вогонь з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) в районі Троїцького. Під час обстрілу пошкоджено наш вантажний автомобіль Урал-4320, який був там в рамках заходів тилового забезпечення підрозділів 72 омбр щодо підвезення продуктів та води. Внаслідок цього отримали поранення різного ступеню 5 військовослужбовців бригади та ще 5 отримали травмування (акубаротравми). Наших захисників евакуйовано до медичних закладів, де їм надана кваліфікована лікарсько-сестринська допомога.

Окрім цього, з 12:40 окупанти вели півгодинний обстріл з гранатометів в районі н.п. Південне, та ввечері, з 20:35 – поблизу Кримського.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 8 збройних провокацій. Ворог порушував режим тиші з 17 до 22 години.

В основному окупанти застосовували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Провокаційні ворожі обстріли зафіксовано в районі н.п. Невельське, Авдіївка, Піски, Мар’їнка та Красногорівка.

Окрім цього, по оборонцях Чермалика окупанти застосували гранатомети, а наші оборонці Новоселівки Другої зафіксували розриви 5 ворожих мін калібру 82 мм.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 17 січня

Від початку цієї доби, станом на 09:00, зафіксовано 3 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Усі три збройні провокації окупанти здійснили по нашим оборонцям н.п. Піски з 07:30 до 08:30, з невеликими перервами. Ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Обстановка є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ вживає заходи для посилення передових підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ.

Зокрема, т.зв. «республіканськими військкоматами» розпочато чергову кампанію з призову населення на військову службу. При цьому, передбачається призвати осіб, які мають досвід бойовий дій, але тривалий час уникали служби у складі передових підрозділів російських окупаційних військ під приводом приналежності до т.зв. «казачих формувань».

У зв’язку з цим очікується проведення російською окупаційною владою «генеральної реєстрації казачків» із зобов’язанням їх підписати т.зв. «реєстрові документи». Це суттєво обмежить для цих осіб можливість виїзду за межі тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, з метою ухилення від призову та проходження військової служби на передовій у складі військ окупантів.

Обстановка на лінії бойового зіткнення в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії є контрольованою нашими героями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/17/oos-zvedeni-dani-17-sichnya-2019/