Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 16 січня 2019

ООС: зведені дані – 16 січня 2019

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська дещо зменшили кількість збройних провокацій по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил, проте нашими захисниками зафіксовано застосування противником важкого озброєння, що заборонено Мінськими угодами.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 5 разів порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Внаслідок бойових дій один наш захисник отримав поранення. Його було евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я військовослужбовця характеризується як задовільний.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 2 прицільних обстріли.

З 03:10, окупанти протягом 30 хвилин вели провокаційний обстріл з  автоматичних гранатометів по позиціях наших оборонців в районі н.п. Новоолександрівка.

Пізніше, з 17:45, протягом 20 хвилин ворог випустив по захисниках Кримського 3 міни калібру 120 мм, та вів обстріл з АГС та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська тричі порушили режим тиші.

Поблизу н.п. Славне окупанти вночі здійснили 20-хвилинний обстріл з гранатометів.

Вже ввечері з близько 18:30 застосували гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння в районі н.п. Гнутове, з 20:00 – знову поблизу н.п. Славне.

Зазначимо, що захисники України зі складу Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь із чергових вогневих засобів, без застосування заборонених зразків озброєння.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 16 січня

Від початку цієї доби, станом на 12:00, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування вживає інтенсивні заходи для посилення розвідувально-диверсійної діяльності в інтересах підготовки до застосування з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ. Зокрема, за рахунок прибуваючих з території РФ спеціально підготовлених фахівців з розвідки, формуються диверсійно-розвідувальні групи для оперативного виявлення об’єктів ураження на передових позиціях та в тилу Об’єднаних сил.

Крім того, країна-агресор – РФ продовжує використовувати тимчасово окуповані території Донбасу як полігон для випробувань своїх нових зразків озброєнь.

За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, для озброєння розвідувальних підрозділів російських окупаційних військ з території РФ завезено новітні розробки технічних засобів розвідки та експериментальні зразки зброї, у т.ч. для підвищення ефективності боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей є контрольованою нашими героями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/16/oos-zvedeni-dani-16-sichnya-2019/