Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 13 січня 2019

ООС: зведені дані – 13 січня 2019

Протягом минулої доби, 12 січня, російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші. Проте озброєння, заборонене Мінськими угодами ворог не застосовував.

Загалом, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України вчора зафіксовано 3 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Усі вони відбулися з близько 16:00 до 19:00.

Луганський напрямок

Під ворожими обстрілами з БМП перебували наші оборонці Новотошківського. Також АГС та великокаліберні кулемети окупанти застосували в районі хутір Вільний.

Щоразу наші мужні захисники зі складу Об’єднаних сил придушували ворожу активність черговими вогневими засобами, з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

Донецький напрямок

Бойові дії тривали в районі Авдіївки. З близько 17:30, понад годину, окупанти вели обстріли наших позицій зі станкових протитанкових та підствольних гранатометів, а також із стрілецької зброї.

Захисники України застосували у відповідь стрілецьку зброю.

Втрат внаслідок бойових дій у складі підрозділів Об’єднаних сил протягом минулої доби немає.

Вчергове зазначимо, що попри усі медійні спекуляції, які часто фіксуються з боку російсько-окупаційних військ та їх кураторів з країни-агресора, захисники України першими обстріли не розпочинають та не застосовують під час відкриття вогню у відповідь озброєння, що заборонене Мінськими угодами.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 13 січня

З початку цієї доби станом на 12:00 зафіксовано 1 порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Ворог застосував стрілецьку зброю в районі Красногорівки.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей є контрольованою нашими героями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

 

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/01/13/oos-zvedeni-dani-13-sichnya-2019/