Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 24 жовтня 2018

Протягом минулої доби активність російсько-окупаційних військ знову дещо зменшилася. В основному окупанти застосовували по оборонним позиціям підрозділів Об’єднаних сил гранатомети та інше піхотне озброєння.

Загалом протягом минулої доби ворог 9 разів здійснив вогневі провокації в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Захисники України вели адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння, не порушуючи Мінські угоди.

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби одного окупанта російсько-терористичних військ знищено та ще чотирьох поранено.

Із сумом повідомляємо, що вчора, внаслідок російської збройної агресії Україна, нажаль, знову понесла непоправну втрату. В ході бойових дій загинув один Український захисник, 1984 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Луганський напрямок

Тут ворог здійснив лише одну вогневу провокацію.

О 13:50 окупанти застосували стрілецьку зброю в бік захисників України поблизу Станиці Луганської. Ворожий обстріл вівся з боку окупованого села Миколаївка. Його мета – черговий зрив попередніх домовленостей щодо розведення сил та засобів сторін на цій ділянці. Зазначимо, що російсько-окупаційні війська вже декілька місяців поспіль ведуть свідомі нетривалі провокаційні обстріли поблизу Станиці Луганської. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються режиму тиші.

Донецький напрямок

Окупанти в основному дотримувалися режиму тиші, проте з 16:30 до опівночі здійснили 8 прицільних обстрілів позицій захисників України.

Російсько-окупаційні війська здійснювали вогневі провокації в бік оборонних позицій захисників України з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Непоодинокі обстріли зафіксовано в районі н.п. Гнутове, Старогнатівка, Мар’їнка, Павлопіль та Водяне. А оборонці Авдіївки зафіксували ще й декілька розривів ворожих мін калібру 82 мм.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 24 жовтня

З початку цієї доби станом на 11:00 зафіксовано 2 прицільні ворожі обстріли позицій захисників України.

Російсько-окупаційні війська застосували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в районі Тарамчука та Кам’янки.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватним вогнем у відповідь із штатного піхотного озброєння примусили ворога дотримуватися тиші. Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил дотримуються Мінських угод.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ запроваджує жорстку систему обліку і контролю призовного складу на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Зокрема, до 1 листопада ц.р. російські окупаційні адміністрації зобов’язані забезпечити первинний військовий облік усіх юнаків 2002 р.н. та громадян старших за віком, які ухиляються від призову на військову службу у складі російських окупаційних військ. При цьому, усіх потенційних призовників окупанти передбачають включити до єдиної електронної бази даних для контролю їх переміщення і запобігання виїзду без спеціального дозволу за межі тимчасово окупованих територій.

Крім того, окупанти вимагають на всіх громадян призовного віку завести особисті справи, які мають містити, у т.ч. відомості про їх близьких і знайомих, зібрані за результатами анкетування призовників спеціально уповноваженими особами.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/10/24/oos-zvedeni-dani-24-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества