Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 17 жовтня 2018

Протягом минулої доби противник не припиняв спроб дестабілізувати ситуацію в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях. За добу з боку ворога зафіксовано 19 обстрілів наших позицій, у тому числі із озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 19 випадків ведення вогню по позиціях наших військ. У тому числі противник тричі застосовував заборонене озброєння, випустивши по наших позиціях 14 мін 120-го та 12 мін 82-го калібрів.

Підрозділи Збройних Сил України 7 разів відкривали вогонь у відповідь.

Із сумом змушені повідомити, що під час бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих Героїв, а також їхнім бойовим побратимам.

Ще один наш захисник протягом минулої доби був поранений, його оперативно доставлено до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я тричі.

Зранку неподалік Станиці Луганської ворог вкотре влаштував провокацію зі стрілецької зброї.

З 8-ї години вечора протягом 40 хвилин противник здійснював вогневий вплив з мінометів калібру 120 та 82 мм, а також озброєння бойової машини піхоти на опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського.

Крім того, тут, а також біля Новозванівки окупанти застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 16 випадків відкриття ворогом вогню.

Російсько-окупаційні війська використовували стрілецьку зброю, гранатомети та кулемети великого калібру під час обстрілів наших оборонних позицій поблизу населених пунктів Павлопіль, Піски, Водяне, Чермалик, Лебединське, Широкине, Гнутове, Мар’їнка та Березове.

У Мар’їнці та Березовому по наших захисниках вели вогонь снайпери.

Опорні пункти Збройних Сил України неподалік Водяного з близько 8-ї ранку протягом години були обстріляні з мінометів 120-го калібру з напрямку окупованої Ужівки.

Обстановка станом на ранок 17 жовтня

Від початку цієї доби, станом на 9-ту ранку зафіксовано 4 випадки відкриття російсько-окупаційними військами вогню, усі на Донецькому напрямку. Зауважимо, що ворог продовжує нехтувати попередніми домовленостями, і знову вдався до застосування важкого озброєння.

З опівночі противник протягом майже півтори години провокував наших військових неподалік Лебединського, ведучи вогонь з кулеметів великого калібру.

Також у нічну пору доби з піхотного озброєння майже дві години окупанти обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Гнутового.

Після 7-ї ранку ворог знову активізувався поблизу згаданих населених пунктів.

Так, військовослужбовці Збройних Сил України нарахували 3 розриви мін 82-го калібру в районі Лебединського. А захисники Гнутового були обстріляні з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Наші військові вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат у лавах Об’єднаних сил від початку поточної доби немає. Ситуація повністю контрольована українськими підрозділами.

http://mediarnbo.org/2018/10/17/oos-zvedeni-dani-17-zhovtnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества