Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

9.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах складної обстановки на українсько-російському кордоні.

З 23.30 до 23.40 8 серпня на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» Луганського загону  терористи спробували здійснити напад на прикордонний наряд, який ніс службу на кордоні. Бандити використовували стрілецьку зброю та гранатомети. Напад прикордонниками було відбито.

8 серпня у ході несення служби на ділянці відділу «Амвросіївка», що на Донеччині прикордонниками було виявлено протипіхотну міну, спрацьований вибуховий пристрій з дистанційним керуванням провідного типу, два не спрацьованих ПТУР «Фагот» та залишки пускових пристроїв від ПТУР «Фагот».

О 22.53 виявлено безпілотний літальний апарат, який здійснював маневри над місцем дислокації прикордонного тактичного угрупування в східних областях України та вилетів в сторону Росії.

З 5.15 до 5.20 9 серпня під час несення служби прикордонного наряду на ділянці відділу «Біловодськ» (Луганська область) зафіксовано спробу його обстрілу зі сторони Росії на напрямку російського населеного пункту Підгаївка та українського Деркульське. Постраждалих немає.

Продовжується активне ведення повітряної розвідки та випадки порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами:

на ділянках відділів «Генічеськ» (о 21.22  8 серпня, в районі населеного пункту Комісарівка), «Бердянськ» (о 21.27, в районі населеного пункту Новопетрівка) та «Кирилівка» (о 21.43, в районі пункту технічного спостереження «Кирилівка») Бердянського загону виявили БПЛА, які з’явились зі сторони Чорного моря та здійснювали польоти вздовж берегової лінії. Після застосування зброї прикордонниками вони повернулись у зворотному напрямку;

о 21.15  8 серпня в районі порту «Маріуполь» прикордонні наряди виявили 2 БПЛА, які летіли вздовж берегової смуги в напрямку населеного пункту Сідове;

о 21.40 та о 21.50  на ділянці відділу «Червоний Чабан» Херсонського загону були помічені 2 БПЛА, які здійснювали політ від адміністративного кордону з АР Крим;

о 23.00 в районі контрольного пункту «Чаплинка» прикордонники виявили 2 БПЛА, які  летіли в бік АР Крим.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247513623&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества