Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

4.09.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на державному кордоні, особливо в межах Донецької та Луганської областей, залишається напруженою. Державна прикордонна служба продовжує комплекс заходів щодо охорони та оборони узбережжя Азовського моря, контролю за державним кордоном в зоні бойових дій по другому рубежу. 

Продовжувалися обстріли прикордонних підрозділів та підрозділів АТО з території РФ в напрямку н.п. Станично-Луганське та Луганська.

О 20:00 2 вересня з території РФ по території України здійснено артилерійсько-мінометний обстріл в районі н.п. Камишне. За результатами обстрілу отримали поранення два прикордонники. Пошкоджено будівлі в н.п. Камишне.

Протягом всієї ночі здійснювався артобстріл пункту пропуску «Красна Талівка» (Луганська область). Обстріл здійснювався з н.п. Прогной (РФ). Після першого артобстрілу о 22:00 російський БПЛА провів розвідку району та залетів на територію України на глибину до 3 км. Після цього обстріли продовжилися. Враховуючи те, що це вже не перший артобстріл цього пункту пропуску, який на даний момент офіційно не діє, складається враження, що російська сторона поставила за мету знищити його вщент. Ймовірно, такими діями росіяни намагаються відтіснити прикордонників від лінії кордону на цій ділянці, проте підрозділи Держприкордонслужби продовжують його контролювати та обороняти.

Також о 12.50 вчора у повітряний простір України на напрямку «Тітовка (РФ) – Олександрівка (Україна, Луганська область) залетів вертоліт «Мі-24», який за деякий час повернувся в зворотному напрямку.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247576203&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества