Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Держприкордонслужба інформує про ситуацію на українсько-російському кордоні

3.12.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Протягом доби бойових зіткнень між прикордонниками та терористами не відбувалося. Проте обстановка на українсько-російській ділянці кордону залишається складною.

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Терористи систематично порушують режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських військових.

Учора зафіксовано порушення повітряного простору України в Сумській області. Об 11.20 прикордонний наряд помітив гелікоптер Мі-8 з символікою митної служби РФ, який на напрямку н.п. Тьоткіно (РФ) – н.п. Бояро-Лежачі (Україна) залетів на територію України та повернувся зворотно. Про даний факт було поінформовано відповідні взаємодіючі органи та російську сторону.

Протягом доби ведення НЗФ повітряної розвідки за допомогою БПЛА не зафіксовано.

В Ясинуватському районі Донецької області прикордонники у взаємодії зі співробітниками СБУ затримали громадянина України, який підозрюється в сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їх злочинної діяльності.

Прикордонники продовжують заходи з посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів, у тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду/ виїзду у зоні АТО.

Так, на контрольному пункті «Курахове» о 13.20 у вантажному автомобілі «Рено» виявлено більше 20 тонн курячого м’яса, на яке не було належно оформлених товарно-супровідних документів.

Крім того, на залізничній станції «Волноваха» оглянуто вантажний поїзд, що прибув із залізничної станції «Торез». У вагонах виявлено 2 416 тонн вугілля, яке в подальшому повинно було направлятись на фірми- отримувачі по території України. Вантаж затримано з метою перевірки законності його провозу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247792482&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества