Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

29.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається вкрай складною та напруженою. Під прикриттям ЗС РФ терористи укріплюють свої позиції в районі населеного пункту Новоазовськ. Так, поблизу пункту пропуску «Новоазовськ» бойовиками облаштовано блокпост, біля якого сконцентровано близько 50 одиниць військової техніки. 

О 15:40 28 серпня в районі населеного пункту Патріотичне (Донецька область) відбувся бій між мобільним підрозділом Держприкордонслужби та загоном терористів з білими пов’язками на обох рукавах. Під натиском прикордонників противник відступив у бік Новоазовська. Через годину після цього бою ворог розпочав обстріл з РСЗВ «Град» районів населених пунктів Безіменне – Самсонове, який тривав майже 50 хвилин.

На напрямку н.п. Анікін (РФ) – н.п. Провалля (Україна) в районі «Грушовського пруда» з території РФ в сторону населеного пункту Краснодон прослідувало 5 а/м КАМАЗ з озброєними найманцями.

О 20:15 28 серпня на території РФ біля державного кордону на напрямку н.п. Деркул (РФ) – н.п. Красна Талівка (Україна) відбулися демонстративно-провокаційні дії ЗС Російської Федерації. 2 танки та 9 БТР на великій швидкості почали рух у бік України, але за декілька метрів від лінії державного кордону зупинились та поїхали вздовж кордону. Існує висока вірогідність того, що вони спробують здійснити незаконне вторгнення в Україну на іншій ділянці кордону. 

За оперативною інформацією, на залізничній станції в м. Калуга (РФ) перебуває ешелон з 60 платформ, завантажених РСЗО «Град», гаубицями, зенітними установками, КАМАЗ кунг.

Підрозділи Держприкордонслужби разом із Національною гвардією вжили додаткових заходів з охорони та оборони Маріуполя та узбережжя Азовського моря. Прикордонники отримали ПТУРи «Фагот» для ефективного знищення бронетехніки противника. Також прикордонні підрозділи розпочали заходи з охорони і оборони кордону по другому рубежу на напрямку НовоазовськАмвросіївка.

Звертаємо увагу громадян, що через ведення бойових дій в прикордонних районах Донецької та Луганської областей, високу загрозу життю людей, руйнування інфраструктури пунктів пропуску та неможливість здійснення прикордонно-митних перевірок з 30 офіційних пунктів пропуску (пунктів контролю) в 22-х контрольні процедури та оформлення не здійснюються.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247560542

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества