Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

28.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на державному кордоні в межах Луганської та Донецької областей була напруженою та характеризувалась виконанням завдань з охорони та захисту державного кордону, укріпленням опорних пунктів та вогневих позицій, утриманням під контролем діючих пунктів пропуску через кордон та відбиттям атак терористів.

О  5.00 27 серпня в районі населеного пункту Станично-Луганське (Луганська область) терористами здійснено мінометний обстріл спільного блокпосту 13 батальйону територіальної оборони «Чернігів» та  прикордонників.

Близько 11.00 27 серпня з РСЗВ БМ-21 «Град» зі сторони РФ було обстріляно околиці населеного пункту Новоазовськ. О 12.30  зафіксовано порушення державного кордону двома колонами військової техніки (танки, БМП, БТР), які рухались у напрямку: перша – Весело-Вознесенка (РФ) – Обрив (Укр.); друга – Максимов (РФ) – Маркіно (Укр.). О 15.45  колони увійшли у м. Новоазовськ.

О 15.00 27 серпня прикордонний наряд на напрямку населених пунктів МаркінеГусельщикове вступив в бій з 7 танками, які рухались у бік м. Новоазовськ,  проте через  відсутність у прикордонників важкого озброєння  танки прорвали засідку мобільного прикордонного підрозділу. 

В Азовському морі з метою прикриття морської ділянки державного кордону, недопущення висадки на узбережжя в межах Донецької, Запорізької та Херсонської областей збройних формувань, переміщення засобів терору та охорони рейдів портів Маріуполь, Бердянськ та Генічеськ, несуть службу 6 корабельно-катерних тактичних груп Морської охорони Держприкордонслужби. 

О 21.00  27 серпня кораблем «Донбас» Маріупольського загону Морської охорони в районі морського порту Маріуполь було виявлено та збито безпілотний літальний апарат.

Російська Федерація не припиняє ескалацію напруги в прикордонних з Україною районах. 

З 10.30 до 12.00 27 серпня російською стороною в пункті пропуску  «Суджа» (навпроти українського пункту пропуску  «Юнаківка» в Сумській області) було припинено пропуск на в’їзд в Росію громадян України. За оперативною інформацією на залізничній станції м. Суджа (близько 20 км від кордону) здійснювалося завантаження на залізничні платформи військової техніки для передислокації на іншу ділянку українсько-російського кордону.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247557352&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества