Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

26.09.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи здійснювали охорону та захист державного кордону України та по лінії розмежування між силами АТО та незаконними озброєними формуваннями в умовах напруженої обстановки.

Збройні сили РФ продовжують активну радіо та агентурну розвідку обстановки в українському прикордонні. Також розвідкою (у т.ч. розвідкою боєм) займаються терористи з метою виявлення розташування сил АТО.

О 22:10 25 вересня складом прикордонного наряду «Засідка» від Донецького загону в районі залізничного переїзду на дорозі «Запорізьке – Новоселівка» було виявлено розвідувально-диверсійну групу в кількості до 15 осіб зі зброєю, які висадилися з вантажного потяга, що рухався з Донецька в напрямку Маріуполя. У результаті бойового зіткнення диверсанти відступили в лісопосадку, а згодом, повернулися в контрольовану терористами зону. Постраждалих серед прикордонників немає. Прикордонниками спільно з іншими силами АТО проводяться заходи з зачистки території, через яку пересувалися терористи.

З 12:40 до 13:10 25 вересня в районі н.п. Сартана Донецької області було здійснено мінометний обстріл блок-посту, що розташований на перехресті доріг «Комінтернове – Маріуполь – Толаківка». Постраждалих серед прикордонників немає. Також під час обстрілу, розвідувальною групою сил АТО було затримано місцевого мешканця, який здійснював координацію обстрілу блокпостів наших силовиків.

За минулу добу фактів порушення повітряного простору України не виявлено.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247633314&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества