Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

25.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на кордоні залишається напруженою.

З 16.00 до 16.30 24 серпня прикордонним нарядом (ділянка відділу «Амвросіївка» Донецького загону) виявлено групу озброєних осіб у кількості до 10 чоловік. Вони перетнули кордон з Росії в Україну на напрямку «Мала Катеринівка (РФ) – Шевченко (Україна)». Прикордонники вступили в бойове зіткнення з терористами. У ході вогневого протистояння бойовики зазнали втрат, інша їх частина повернулась назад.

З 19.30 до 20.10 24 серпня відбулося бойове зіткнення прикордонного наряду (ділянка відділу «Красна Талівка» Луганського загону) з озброєною групою терористів. Прикордонники помітили їх на напрямку «Красновка (РФ) – Талове (Україна)» за допомогою переносного тепловізійного пристрою. Терористи рухалися з рюкзаками та зброєю в бік наряду. Під час збройного протистояння бандити відступили. Втрат серед прикордонників немає.

Протягом доби здійснено обстріли:

з 23.30 24 серпня до 00.30 25 серпня зі сторони РФ здійснено артилерійський обстріл (19 пострілів) по позиціям прикордонного підрозділу на напрямку «Маноцький (РФ) – Юганівка (Україна, Луганська область)». Постраждалих серед прикордонників немає;

о 7.00 25 серпня зі сторони РФ (населений пункт Весело-Вознесенівка) здійснено артилерійський обстріл по пункту пропуску «Новоазовськ»;

з 10.40 25 серпня зі сторони РФ здійснено артилерійський та мінометний обстріл по населеному пункту Новоазовськ (Донецька область).

Зафіксовано заходження в Україну військової техніки з Росії:

о 5.20 25 серпня на територію України (ділянка відділу «Новоазовськ» Донецького загону) зайшла військова техніка (10 танків, 2 БМП, 2 а/м Урал) на напрямку «Краснодарський (РФ) – Щербак (Укр.)».

Продовжується ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів. Вони були зафіксовані прикордонними нарядами на ділянках відділів «Скадовськ» Херсонського загону та «Білолуцьк» Луганського загону.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247549162&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества