Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

22.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на кордоні залишається напруженою. Спостерігається підвищення інтенсивності нанесення артобстрілів з території РФ по районах опорних пунктів та блокпостів сил АТО. Загалом позиції українських силовиків обстрілювалися 18 разів щонайменше, 10 з яких здійснено з території РФ.

Позиції Держприкордонслужби впродовж доби обстрілювалися двічі, в обох випадкахз території Росії. З 19.15 до 19.45 здійснено мінометний обстріл (близько 70 пострілів) прикордонних позицій на ділянці відділу прикордонної служби «Станично-Луганське» Луганського загону. Обстріл вівся з боку населеного пункту Маноцький (РФ) у напрямку Колесніковки (Україна).

З 20.05 до 20.20 здійснено повторний мінометний обстріл цих же позицій прикордонників (близько 56 пострілів). Дані про втрати майна та техніки уточнюються.

РФ продовжує активну повітряну розвідку з використанням БПЛА на Луганщині та в акваторії Азовського моря.

О 20.30 в районі населеного пункту Красна Талівка (Луганська область) помічено 1 БПЛА, що рухався в глибині території України (до 500 м) на висоті 1000 м та в подальшому залишив територію України.

О 15.45 кораблем Морської охорони Держприкоронслужби «Онікс» в районі населеного пункту Холодне (Донецька область) виявлено 1 БПЛА, який рухався із Півдня на Північ на висоті 400-500 м. Здійснено спробу збити даний безпілотний апарат, після чого він розвернувся та зник в напрямку Росії.

О 21.50  цей же корабель в районі населеного пункту Сєдове (Донецька область) виявив ще 1 БПЛА, який рухався із Заходу на Схід на висоті 800-900 м. Після застосування зброї БПЛА також зник на території Росії.

З 14.00 до 21.00 в пункті пропуску «Донецьк» (РФ) на в’їзд в Україну українська сторона розпочала прикордонно–митне оформлення осіб, транспортних засобів першої частини колони гуманітарного вантажу. Всього оформлено 34 особи на 34 транспортних засобах. Загальна вага – 268 020 кг. Автомобілі завантажені на дві третини від можливості, середня вага вантажу на одне авто – 8 375 кг. Характер вантажу: продукти харчування – 32 автомобіля (гречана крупа, рис, цукор, вода), 2 автомобіля – з медичними виробами.  

Проте МЗС РФ розповсюдило заяву про начебто затягування процесу оформлення вантажу українською стороною та заявило про самостійну доставку вантажу в Луганськ.

Наразі оформлені вантажівки розпочали рух на територію України при цьому українська прикордонно-митна група була блокована в російському пункті пропуску «Донецьк». Рух розпочато об 11.20 без супроводу представників МКЧХ та ігноруючи досягнуті домовленості щодо оформлення вантажу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247543821&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества