Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

05.02.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

З населеного пункту Олександрівка, що на непідконтрольній території, бойовиками здійснено провокаційний обстріл контрольного пункту в’їзду-виїзду «Мар`їнка» з гранатомету АГС-17. Постраждалих немає.

Учора ввечері прикордонники Донецького загону за допомогою переносного тепловізійного пристрою виявили диверсійно-розвідувальну групу противника у кількості близько 5 осіб. Особи пробирались з неконтрольованої території в бік позицій українських військових. Прикордонники завчасно проінформували військовослужбовців Збройних Сил України про «незваних гостей».  Щоб зупинити ворожу диверсійну групу,  військовослужбовцями ЗСУ було відкрито вогонь зі стрілецької зброї. Відступаючи, ворог відкрив вогонь у відповідь.

Безпілотні літальні апарати, які здійснювали розвідувальну діяльність, не виявлялися. На адміністративній межі прикордонниками Бердянського та Херсонського загонів над територію тимчасово окупованої території АР Крим зафіксовано польоти 4 російських вертольотів та 2 реактивних літаків.

Особу, яка причетна до діяльності незаконних збройних формувань, затримали на блокпосту «Нелипівка» прикордонники спільно з представниками Національної поліції. Під час перевірки документів пасажирів рейсового автобуса правоохоронці виявили громадянина України, який по базам даних розшукується за причетність до діяльності бойовиків. Затриманого передали представникам поліції.

Прикордонниками Луганського та Краматорського загонів за добу затримано два автомобілі з майже 1750 літрами  горілчаних виробів. Транспортні засоби прямували на неконтрольовану територію та намагались оминути визначені дорожні коридори. Ще одну автівку, якою перевозили 270 кілограмів отрути для щурів без відповідних дозволів та документів, прикордонний наряд зупинив на блокпосту «Верхньоторецьке».

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» прослідувало 9 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем для жителів Донецька. Вантажівки перевозили майже 27 тонн трикотажних виробів, взуття та металоконструкцій від чеської благодійної організації під егідою ООН «Людина у біді».

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248811597&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества