Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

23.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

В районі проведення антитерористичної операції прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. Обстановка залишається напруженою, але контрольованою.

Минулої доби незаконні збройні формування здійснили провокативний обстріл зі стрілецької зброї в напрямку блокпосту «Золоте», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Обстріл вівся з району населеного пункту Первомайськ, що на непідконтрольній території. У відповідь українські військові вогонь не відкривали. Постраждалих немає.

В районі проведення антитерористичної операції прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ польоти безпілотних літальних апаратів, які використовуються незаконними збройними формуваннями для здійснення повітряної розвідки, не фіксувалися. А на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим, прикордонники Бердянського загону виявили проліт російського вертольота «Мі-8». Поінформовано взаємодіючі підрозділи ПС ЗСУ.

Учора в районі населеного пункту Петрівка (Донецька обл.) прикордонний наряд під час здійснення моніторингу ділянки відповідальності Краматорського загону виявив розтяжку з гранатою РГД-5. Про дану знахідку було проінформовано взаємодіючі підрозділи ЗСУ, які по прибуттю на місце виявлення знешкодили її.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи з припинення незаконного переміщення товарів та вантажів.

Так, в районі населених пунктів Отрадівка та Кленове прикордонний наряд виявив два автомобіля з велотоварами та канцелярією, які слідували на тимчасово непідконтрольну територію. Ще дві автівки з товарами співробітники Держприкордонслужби затримали на контрольному посту «Верхньоторецьке», якими також намагалися перевезти вантаж на територію підконтрольну незаконним збройним формуванням. Крім того під час здійснення перевірочних заходів у контрольних пунктах в’їзду/виїзду «Мар’їнка»  та «Новотроїцьке» прикордонники Краматорського та Донецького загонів виявили 7 транспортних засобів, які перевозили м’ясну продукцію та косметичні вироби на суму близько 150 тисяч гривен. У всіх випадках вантажі перевозили без відповідних документів.

Наразі виявлені товари загальною вартістю майже 300 тисяч гривень та транспортні засоби передано компетентним органам.

Через контрольний пункт в’їзду/виїзду «Новотроїцьке» прослідувало 6 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою. Транспортні засоби перевозили понад 100 тонн продуктів харчування та засобів гігієни для жителів Донецької області від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248782642&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества