Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

15.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Минулої доби на лінії розмежування у зоні АТО обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було.

На Луганщині прикордонники поблизу н.п. Щастя та на Донеччині поблизу н.п. Новомихайлівка зафіксували політ 2 безпілотних літальних апаратів.  Крім того на Херсонщині прикордонними нарядами Бердянського загону виявлено проліт вертольота «Мі-8», який рухався вздовж адміністративної межі по території тимчасово окупованої АР Крим. Поінформовано взаємодіючі підрозділи ПС ЗСУ.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи з припинення незаконного переміщення зброї, товарів та вантажів.

Учора на контрольному посту «Лисичанськ» під час перевірки вантажного транспортного засобу прикордонники Луганського загону та працівники фіскальної служби виявили в одній із посилок димову шашку та 58 набоїв калібру 7,62мм до АКМ. Виявлені боєприпаси вилучено та передано співробітникам Національної поліції в Луганській області для прийняття подальшого правового рішення.

Прикордонники Краматорського загону та працівники фіскальної служби черговий раз виявили значну суму коштів, яку приховано намагалися провезти на непідконтрольну територію. Гроші перевозив громадянин України, який прямував автомобілем «Лексус» через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве». Крім 200 тисяч гривень українець приховав у подвійному дні валізи 15 банківських карток, 8 мобільних телефонів та 4 планшети. Для прийняття правового рішення даного громадянина та виявлені кошти з банківськими картками, телефонами і планшетами передано в ДФС.

У КПВВ «Новотроїцьке» прикордонно-митні оглядові групи виявили у 3 автомобілях косметику, одяг, продукти харчування, що перевозили без документів на непідконтрольну територію, на суму понад 80 тисяч гривень.  Крім того 7 автомобілів з вантажами затримували прикордонники поза пунктами контролю. На підконтрольну бойовикам територію намагалися перевезти запчастини до автомобілів та продукти харчування на понад 100 тисяч гривень. Транспортні засоби передані зведеній мобільній групі для прийняття правового рішення.

Через КПВВ «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідувало 17 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою для жителів Донецької області. У 16 з них  перевозили  345,5 тонн  будматеріалів та медичного обладнання від Представництва Верховного комісара ООН в справах біженців. Ще одна вантажівка прямувала до Донецька від благодійної організації «Долоньки»  з 4 тоннами м’яса.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248763616&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества