Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

14.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

За добу обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було.

Учора ввечері прикордонники Краматорського загону виявили на напрямку населеного пункту Олександрівка, що на неконтрольованій території, рух групи осіб у кількості до 5 чоловік, котрі переміщувались в бік позицій блокпосту «Мар’їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Для зупинки невідомих військовослужбовцями ЗСУ було здійснено декілька попереджувальних пострілів зі стрілецької зброї, після чого невідомі особи повернулись  до неконтрольованої території.

На Донеччині прикордонниками зафіксовано політ на висоті близько тисячі метрів безпілотного літального апарата. Проінформовано відповідні підрозділи ЗСУ.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи з припинення незаконного переміщення товарів та вантажів.

За добу в зоні проведення АТО зведеною мобільно групою та прикордонними нарядами затримано три транспортні засоби, які намагались перемістити на неконтрольовану територію продукти харчування, тютюнові вироби та товари народного споживання.

Автівку з вантажем риби вартістю понад 19 тисяч гривень зведена мобільна група зупинила поблизу населеного пункту Зайцеве. Ще дві автівки прикордонники затримали на блокпосту "Верхньоторецьке" та поблизу населеного пункту Роти. Автомобілі намагались оминути визначені дорожні коридори, а також перевозили без належних документів тютюнові вироби та промислові товари загальною вартістю близько 180 тисяч гривень. Вантаж та транспортні засоби передані представникам зведеної мобільної групи для прийняття правового рішення.

Через   КПВВ  «Зайцеве» до неконтрольованої території прослідувало 8 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою для жителів Донецької області. Один вантажний автомобіль з продуктами  харчування  загальною вагою понад 8 тонн прослідував до Донецька від благодійного фонду  «Доброта». Ще 7 вантажних автомобілів з будівельними матеріалами та побутовими приладами вагою понад 55 тонн прослідували до Донецька від чеської благодійної організації під егідою ООН «Людина в біді».

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248761874&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества