Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

10.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

За добу обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було. У зоні АТО безпілотних літальних апаратів не зафіксовано.

Під час патрулювання прикордонними нарядами відділів «Чонгар» та «Благовіщенка» Бердянського загону було помічено проліт 2 безпілотних літальних апаратів, які рухалися по території АР Крим без перетину адміністративної межі.

Також у КПВВ «Чонгар» прикордонники Бердянського загону учора за допомогою службового собаки виявили пневматичний пістолет та 150 куль до нього. Українець сховав їх в особистих речах.  Громадянина з виявленим пістолетом та кулями передали співробітникам поліції.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи з припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Автомобіль з понад 600 кг м’ясних виробів прикордонний наряд Краматорського загону затримав на околиці н.п. Семигір`я. Автомобіль з товаром на суму понад 22,5 тисячі гривень, який намагався об’їхати КПВВ «Зайцеве», передано зведеній мобільній групі для прийняття правового рішення.

Велику суму валюти виявили сьогодні вранці під час заходів перевірки у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону спільно з працівниками фіскальної служби. Перемістити 10 тисяч євро, 5 тисяч доларів США та 50 тисяч російських рублів планував наш співвітчизник, який їхав за кермом автомобіля «Пежо». Пакунки з валютою чоловік 1967 року народження прикріпив у себе на тілі.

Також учора у цьому ж КПВВ прикордонники виявили майже 280 тисяч гривень та 84 банківські карточки, які були приховані в сумці та конструктивних особливостях іншого авто. Українець намагався вивезти кошти також на неконтрольовану територію.

Ще в одній автівці прикордонно-митна оглядова група виявила  у цьому контрольному пункті приховані у конструктивних особливостях авто  180 кг сиру.

Крім того, учора прикордонники Донецького загону виявили у   КПВВ «Новотроїцьке» автомобіль, в якому було приховано  10 мобільних телефонів на загальну суму майже 30 тисяч гривень.  Автомобіль теж слідував до неконтрольованої території.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248754756&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества