Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО

11.07.2016
ДЕРЖАВНА ПРИКОРДОННА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Незаконні збройні формування продовжують здійснювати обстріли позицій прикордонників в районі проведення АТО.

Зокрема, учора терористи двічі,  з населеного пункту Первомайськ, що на неконтрольованій території,  відкривали вогонь по позиціям контрольного посту «Золоте». Гранати розірвалися в безпосередній близькості до позицій українських військових, де несуть службу військовослужбовців Держприкордонслужби та ЗСУ. Ніхто не постраждав. Вогонь у відповідь не відкривався.

В районі проведення АТО прикордонники продовжують забезпечувати безпекові заходи. Так, учора під час здійснення  перевірочних заходів у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» прикордонники Луганського загону виявили громадянина, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 115 ККУ «Умисне вбивство». Він прямував з тимчасово непідконтрольної українській владі території. Ще одну особу, яка перебуває у розшуку, затримали у пункті пропуску «Мілове» прикордонники цього ж загону. Громадянин України ймовірно причетний до діяльності незаконних збройних формувань. Затриманих встановленим порядком передано співробітникам Національної поліції в Луганській області.

Також протягом доби українські військові зафіксували польоти 2 безпілотних літальних апаратів, які використовуються терористами з метою розвідувальної діяльності.  

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249176834&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества