Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО

09.07.2016
ДЕРЖАВНА ПРИКОРДОННА СЛУЖБА УКРАЇНИ

 

Прикордонники продовжують забезпечувати безпекові заходи та здійснювати пропускні операції у контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що на лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Російські найманці продовжували здійснювати обстріли позицій прикордонників. Зокрема, вчора о 20:00 терористи черговий раз з населеного пункту Олександрівка, що на неконтрольованій території відкривали вогонь по позиціям контрольного посту «Мар’їнка». У результаті обстрілу поранення зазнав один з військовослужбовців Держприкордонслужби. Прикордоннику надано першу медичну допомогу. Наразі він доправлений до медичного закладу, загрози його життю немає.

Крім того, бойовики вели інтенсивний вогонь на напрямку контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Обстріл вони здійснили зі стрілецької зброї, АГС та мінометів зі сторони гори Князя Ігоря близько 3 години ночі сьогодні. Ніхто з українських захисників не постраждав. Вогонь у відповідь не відкривався.

У районі проведення АТО зафіксовано польоти 9 безпілотних літальних апаратів.

В контрольному пункті в’їзду-виїзду «Гнутове» прикордонники спільно з представниками фіскальної служби зупинили 2 автомобілі, якими намагались перемістити на неконтрольовану територію м’ясну продукцію вартістю майже 25 тисяч гривень. Транспортні засоби передані представникам фіскальної служби.

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» прослідувало 10 транспортних засобів від Місії Міжнародного комітету «Червоний Хрест». Автівки перевозили для жителів Донецької області продуктові набори вагою 200 тонн.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249176031&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества