Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТ АР Крим

26.06.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Минулої доби незаконні збройні формування з  н.п. Горлівка двічі обстріляли контрольний пост «Майорськ», де несуть службу військовослужбовці Держприкордонслужби та ЗСУ. Обстріли здійснено із 120-мм та 82-мм мінометів та АГС. Міни розірвались безпосередньо біля контрольного поста. Постраждалих немає. Прикордонники у відповідь вогонь не відкривали. 

Учора ввечері у зв’язку з проведенням обстрілів КПВВ «Станиця Луганська» зі стрілецької зброї та ГП-25 зі сторони гори Князя Ігоря, що на непідконтрольній Україні території,  та з метою недопущення втрат серед мирних жителів і персоналу Держприкордонслужби було прийнято рішення про їх переміщення в укриття та тимчасове припинення роботи контрольного пункту. Наразі КПВВ «Станиця Луганська» працює в штатному режимі.

За минулу добу у зоні АТО прикордонний наряд Луганського загону  в районі н.п. Красний  Деркул виявив проліт 2 БПЛА. Поінформовано взаємодіючий підрозділ ПС ЗСУ.

Крім того, на контрольному посту «Майорськ» військовослужбовці затримали автомобіль з вантажем свіжої риби та раків загальною вагою 160 кг. Вантаж на понад 7,5 тисяч гривень громадянин перевозив в об’їзд КПВВ «Зайцеве» до неконтрольованої території. Транспортний засіб передано зведеній мобільній групі для прийняття правового рішення.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249143159&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества