Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТ АР Крим

24.06.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують забезпечувати безпекові заходи та здійснювати пропускні операції у контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що на лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

 За минулу добу обстрілів позицій, на яких несуть службу прикордонники спільно із військовослужбовцями ЗСУ, не було. У зоні проведення АТО зафіксовано політ 2 безпілотних літальних апаратів.

Учора російська сторона у черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення (п’ятдесят третього) так званого «гуманітарного конвою». Переміщення так званого «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Тому  українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Так, учора в період з 07:10 до 07:55 через російський пункт пропуск «Донецьк» на в’їзд в Україну прослідувала колона «гумконвою» у складі 45 автомобілів. У ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки нібито перевозили продукти харчування, медикаменти та будматеріали та прямували у напрямку м. Луганськ. Також уже традиційно автівки слідували напівпорожніми.  З 14:30 до 15:15  колона «гумконвою» у складі 45 автомобілів виїхала зворотно.

У  КПВВ  «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону виявили невідповідність номера кузова автомобіля «ВАЗ» 2002 року випуску з  даними, зазначеними в реєстраційних документах на транспортний засіб. На водія, громадянина України, який їхав до неконтрольованої території, складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.121-1 КУпАП. З метою проведення слідчих дій за даним фактом працювали співробітники Бахмутського відділу поліції в Донецької області.

Учора у контрольному пункті «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону та митники виявили два автомобілі, якими порушники намагалися перемістити через лінію розмежування гроші, банківські картки та сигарети.  У салоні автомобіля «Фольксваген» житель Луганщини віз пакунок з 45 тисячами гривень та 21 банківську карточку.  Кошти та картки передано зведеній мобільній групі для прийняття правового рішення. Інший громадянин України - житель Донеччини,  віз під капотом та під обшивкою дверцят 640 пачок сигарет. Тютюнові вироби передано ДФС.

Прикордонники Краматорського загону та працівники фіскальної служби в КПВВ «Мар’їнка» виявили 2 автомобілі з вантажем продуктів харчування та косметики на загальну суму 40 тисяч гривень, які слідували на виїзд до неконтрольованої території. Транспортні засоби передані зведеній мобільній групі для прийняття правового рішення.

 У  КПВВ «Гнутове» прикордонники Донецького загону зупинили автомобіль з вантажем текстилю на суму 12 тисяч гривень, який також прямував до неконтрольованої території з порушенням. Автомобіль передано ДФС. А прикордонники Луганського загону у складі зведеної мобільної групи на контрольному посту «Шахта Родина» у громадянина України виявили приховані понад 40 тисяч гривень та декілька банківських карток. Даного громадянина та виявлені кошти з банківськими картками передано ДФС для прийняття правового рішення.

Через  КПВВ «Новотроїцьке»  на виїзд до неконтрольованої території прослідували 12 вантажних автомобілів з понад 271, 5 тонною продуктів харчування. Гуманітарний вантаж направлений від міжнародної неурядової організації ООН «Врятуємо дітей» за маршрутом «Дніпропетровськ  – Донецьк». 

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249140896&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества