Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТ АР Крим

14.06.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. За минулу добу обстрілів позицій, на яких несуть службу прикордонники, не було. Учора у зоні проведення АТО зафіксовано 2 безпілотних літальних апарати.

У Донецькій області прикордонники Краматорського загону затримали двох громадян України, батька та сина, які причетні до діяльності незаконних збройних формувань. Інформацію про них отримали оперативні співробітники прикордонного відомства, здійснюючи заходи з протидії діяльності диверсійних груп противника, в тому числі по вербуванню місцевого населення. Зазначені громадяни в період з травня по липень 2014 року брали активну участь у складі підрозділу незаконних збройних формувань. Наразі затриманих передали представникам Національної поліції в Донецькій області та направлено повідомлення про виявлення правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України.

Прикордонниками Луганського загону спільно зі спеціалістами інженерно-саперного підрозділу ЗСУ під час проведення обстеження прилеглої місцевості у ґрунтовій вимоїні на узбіччі автомобільної дороги «Золоте - Первомайськ» виявили вибухонебезпечні предмети. Під час перевірки було знайдено 122-міліметровий артилерійський снаряд, 3 реактивні гранати до ручного протитанкового гранатомету, а також боєприпаси для АГС-17 та підствольного гранатомета. Вибухонебезпечні предмети вилучено представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зведеною мобільною групою в районі населеного пункту Бахмут затримано автомобіль з вантажем сигарет, який прямував до неконтрольованої території в об’їзд контрольного пункту в’їзду-виїзду «Зайцеве».

Ще три автівки з вантажем продуктів харчування та одягом загальною вагою понад 800 кілограмів прикордонники спільно з представниками фіскальної служби зупинили на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Гнутове». Транспортні засоби прямували на неконтрольовану територію без відповідних документів на вантаж.

Вантаж окуляр, лінз, косметичних засобів, та хімікатів спільна оглядова група виявила на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Мар’їнка». Товари намагались перемістити двома автівками на неконтрольовану територію. Сума оцінки вилученого товару склала близько 50 тисяч гривень.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249112352&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества