Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТ АР Крим

09.06.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Незаконні збройні формування минулої доби продовжували  обстрілювати позиції блокпосту «Майорськ», де несуть службу військовослужбовці Держприкордонслужби та ЗСУ. Бойовики стріляли зі 120-мм мінометів з н.п. Горлівка. Міни розірвалися безпосередньо біля блокпосту. В результаті обстрілу 1 прикордонник був контужений. Зараз стан його здоров’я задовільний. Прикордонники у відповідь вогонь не відкривали.

У зоні проведення АТО зафіксовано польоти 2 безпілотних літальних апаратів. Прикордонники Бердянського та Херсонського загонів виявили польоти 3 російських вертольотів Ми-24 без перетину адміністративної межі над ТОТ АР Крим.

У КПВВ «Мар’їнка» прикордонники Краматорського загону спільно з митниками виявили гранату та агітаційну проросійську літературу. Замотану в ганчірку гранату РГ-42 та книгу «Украина-это Россия» 40-річний громадянин України перевозив у задніх дверцятах автомобіля «Audi» , яким він їхав з непідконтрольної території. Громадянина разом з автомобілем та виявленою гранатою і книгою передано представникам Мар’їнського відділу поліції Донецькій області. Крім того у цьому КПВВ  в багажнику одного з автомобілів, що прямував до неконтрольованої території, було виявлено  спецзасіб - газовий балончик «Терен-4м». Громадянина та газовий балончик також передано до поліції.   

У контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Мар’їнка» та «Гнутове» спинили 3 автомобілі на виїзд до неконтрольованої території. Автомобілями українці перевозили з порушеннями правил переміщення товарів 440 кілограмів продуктів харчування  на суму близько 50 тисяч гривень.

 Крім того під час заходів перевірки прикордонники Донецького загону  у КПВВ «Новотроїцьке» у кузові вантажного автомобіля виявили предмети, які, можливо, містять культурну цінність. Громадянин України, який їхав  з неконтрольованої території, перевозив статуетки, годинники,  посуд тощо. Попередня сума оцінки предметів сягнула близько 700 тисяч гривень. Громадян разом з автомобілями та вантажами передано представникам ДФС.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249101670&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества