Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
09.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями.

Протягом доби обстрілів позицій прикордонних підрозділів з боку терористів не було. Незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом у межах Донецької та Луганської областей зафіксовано політ 3 БПЛА. 

У контрольному пункті «Бугас» прикордонники виявили 2 підроблені перепустки. Документи використовували 2 громадянини України. Їх передали співробітникам МВС для встановлення обставин правопорушення.

На Донеччині у результаті спільних дій співробітників Держприкордонслужби та СБУ був затриманий громадянин України. Чоловік причетний до співпраці з терористичними організаціями та здійснював корегування вогню по позиціям ЗСУ та НГУ. Наразі проводиться перевірка.

Вздовж лінії розмежування прикордонні наряди затримали більше 170 транспортних засобів, якими перевозили продукти харчування та товари народного вжитку.

Зокрема, в районі н.п. Золоте, що на Луганщині, прикордонний наряд під час рейдових дій виявив значне скупчення вантажних автомобілів та мікроавтобусів. Більше 150 автівок з продуктами харчування і товарами повсякденного вжитку готувалися до переміщення на територію підконтрольну НЗФ. За даним фактом відразу було поінформовано співробітників  СБУ, МВС, фіскальної служби та військовослужбовців ЗСУ, а в районі об’їзних доріг виставлено додаткові прикордонні наряди. Спільними діями контролюючих органів транспортні засоби були затримані для з’ясування всіх обставин та проведення перевірочних заходів. Наразі частину автівок доправлено до контрольного пункту «Лисичанськ», інша залишається під охороною.

Ще 7 автівок, які намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху прикордонники затримали в районі н.п. Курахове та Щастя. Транспортні засоби перевозили побутову хімію, продукти харчування та безалкогольні напої без належних документів. Автомобілі передали представникам фіскальної служби.

Крім того, співробітники Держприкордонслужби на залізничній станції «Кривий Торець», що в Донецькій області виявили у вагонах з металобрухтом трактор та елементи важкої господарчої техніки. Вантажний поїзд прямував зі станції «Ясинувата» в Краматорськ. У результаті перевірки з’ясувалося, що на вантаж відсутні належні документи. Під час огляду в 5 вагонах правоохоронці знайшли мішки наповнені речовиною схожою на коксовий дріб’язок, елементи важкої господарчої техніки та трактор типу «грейдер», що були прикриті стружкою та ломом чорних металів. Про даний факт було поінформовано представників фіскальної служби, співробітників МВС та СБУ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248148952&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества