Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
08.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Учора на Луганщині відбулося бойове зіткнення прикордонників з диверсійно-розвідувальною групою терористів. Диверсійно-розвідувальну групу у кількості близько 10 бойовиків прикордонний наряд виявив в районі н.п. Камишне. Вони рухалася по залізничному полотну з боку н.п. Хрящівка. Прикордонники відкрили вогонь по диверсійній групі та змусили її відступити. Серед прикордонників втрат немає.

Крім того, протягом доби терористи в черговий раз зі стрілецької зброї здійснили обстріл блокпосту «Майорськ», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Ніхто з українських військових не постраждав.

Також незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом було зафіксовано 2 БПЛА на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» та в районі н.п. Мирне.

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами протягом доби було затримано 17 транспортних засобів sз вантажами продуктів харчування. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів та намагались об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби.

Через контрольний пост «Новоайдар» до н.п. Станично-Луганське прослідували 2 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем. Автомобілями від Міжнародного Комітету Червоного Хреста перевозили 5 тонн засобів гігієни.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248079478&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества