Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
07.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. 

Російські найманці продовжували порушувати режим припинення вогню. Вони двічі обстрілювали позиції на яких несуть службу прикордонники спільно з військовослужбовцями ЗСУ. Близько 18.00 терористи зі стрілецької зброї, АГС-17 та мінометів вели вогонь по блокпосту «Мар’їнка». За декілька годин з мінометів обстрілювався блокпост «Золоте». У відповідь українські військові відкрили вогонь та змусили ворога відступити. Постраждалих серед військовослужбовців немає.

Незаконні збройні формування активно використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Загалом в межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ зафіксовано політ 38 безпілотників.  

У контрольному пункті «Миколаївка» прикордонники виявили підроблені перепустки у 2 осіб. Їх намагалися використати жителі Донецької області. Наразі даних громадян передали співробітникам МВС для з’ясування обставин правопорушення.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 2 транспортних засоби, які перевозили кондитерські вироби та напої. Автомобілі слідували без належних документів на підконтрольну незаконним збройним формуванням територію в об'їзд контрольлних пунктів. Дані транспортні засоби передано ДФС для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248222504&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества