Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
7.02.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Протягом доби російські найманці продовжували атакувати підрозділи Державної прикордонної служби України.

З 11.00 до 17.40 6 лютого піхота бойовиків при підтримці танка здійснювала штурм контрольного поста «Фащівка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Українські військові відкрили по терористам вогонь у відповідь. Захисників блок-посту також підтримувала артилерія ЗСУ. Напад було відбито. У результаті бою 2 військовослужбовці ЗСУ загинули, ще 10 отримали поранення. Втрат серед прикордонників немає.

Сьогодні о 5.20 терористи з РСЗВ БМ-21 «Град» відкрили вогонь по н.п. Гнутове та контрольному пункту, що знаходиться в цьому районі. Під час обстрілу снаряди влучали і в житлові будинки. В одному з них прикордонний наряд почув крики. Діставшись будинку, прикордонники з-під завалів дістали літню жінку, яка перебувала у шоковому стані. Її доправили до бліндажу на контрольному пункті та викликали швидку.

Вчора на ділянці відділу «Красна Талівка» (Луганська область) прикордонні наряди двічі фіксували спрацювання сигналізаційних мін поблизу державного кордону. Враховуючи, що на даному напрямку неодноразово фіксувалася робота диверсійних груп, прикордонники здійснили попереджувальні постріли та прикрили ділянку додатковими нарядами.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247935683&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества