Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
06.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Учора збільшилася кількість обстрілів незаконними збройними формуваннями блокпостів, на яких несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Загалом бойовики 4 рази відкривали вогонь по позиціям військових. Тричі вони обстрілювали блокпост «Золоте» з АГС, кулеметів та снайперських гвинтівок. Українські військові здійснили вогонь у відповідь та змусили ворога відступити. А з мінометів терористи обстрілювали блокпост «Майорське». Загалом було зафіксовано розрив понад 20 мін.

Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом у межах Донецької області протягом доби зафіксовано політ 17 БПЛА.  

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами затримано 6 транспортних засобів з продуктами харчування та слабоалкогольними виробами. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів та намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Про дані випадки поінформовано працівників фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248139842&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества