Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
06.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Підрозділи Держприкордонслужби  продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом доби терористи здійснили  гранатометний  обстріл   блокпосту «Майорськ»,   на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Ніхто з українських військових не постраждав.

Бойовики продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом зафіксовано 12 БПЛА в районі  н.п . Маріуполь,  Сартана ,  Широкіне ,  Талаківка , Кирилівка, Зоря та Мирне.

На блокпосту «Золоте» прикордонники затримали 2 осіб, які перебували в рядах незаконних збройних формувань. Чоловіки прямували з території, підконтрольної терористам, крім того, один з них був з явними ознаками побиття. У результаті перевірки стало відомо, що вони проходили «військову службу» в НЗФ та мають відповідні посвідчення. Також затримані заявили, що мають бажання проживати на території, підконтрольній українській владі, оскільки останнім часом піддавалися фізичному насильству і не отримували заробітну платню. Наразі їх передали співробітникам СБУ для з’ясування всіх обставин.

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами протягом доби затримано 6 транспортних засобів, які перевозили продукти харчування і товари народного споживання.   Належних документів на вантажі не було. Крім того, автівки намагались об’їхати   контрольні пункти, що були на їхньому шляху. За даними випадками поінформовано працівників фіскальної служби.

Також на залізничних станціях   «Волноваха» та   «Кривий Торець»   затримано вагони з вугіллям та металобрухтом, на які не було належно оформлених   товаро-супровідних документів.   Вагони з вантажами передані представникам ДФС у Донецькій області для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248073469&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества