Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
05.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. 

Минулої доби російські найманці здійснили обстріл з АГС блокпоста «Мар’їнка». Вогонь вівся із підконтрольної бойовикам території з н.п. Олександрівка. Крім того, бойовики обстріляли із н.п. Ясна з мінометів та танків блокпост «Березове», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Внаслідок обстрілу зруйновано будинки в н.п. Березове, місцями спричинено пожежі.

Незаконні збройні формування продовжували активно використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Загалом вчора в межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ зафіксовано політ 38 безпілотників. Рух ще двох безпілотників виявили прикордонники відділу «Біловодськ» Луганського загону вздовж державного кордону над територією Росії.

Також учора прикордонники  спільно з співробітниками МВС виявили в одному із помешкань населеного пункту Новгородське, що на Донеччині, прихований арсенал зброї. Під час проведення перевірки  спільна оперативна група в одній з закинутих будівель на горищі та в підвальному приміщенні виявила обладнаний сховок, в якому знаходилось 6 ручних протитанкових гранатометів, 5 гранат «Ф-1», запали до них, 48 пострілів до підствольного гранатомету та майже 850 набоїв калібру 7,62 мм. Виявлена зброя та боєприпаси були вилучені та передані до МВС.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 3 транспортних засоби, які перевозили продукти харчування, та 2 вантажівки, що перевозили металобрухт. Як з’ясувалося під час перевірки, документів на вантаж продуктів харчування не було, а  металобрухтом виявилися труби, викопані з меліоративної системи сільськогосподарських угідь Донеччини. Наразі ведеться перевірка.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248217361&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества