Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
04.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом доби обстрілів позицій прикордонних підрозділів з боку незаконних збройних формувань не було. Терористи продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом в межах Луганської області зафіксовано політ 2 БПЛА. 

На Луганщині в районі с. Колесниківка у результаті спільних дій прикордонників, співробітників СБУ та військовослужбовців ЗСУ затримано особу причетну до діяльності незаконних збройних формувань. Чоловік займався збором даних на користь терористів. При огляді у нього виявили топографічну карту з елементами обстановки та накопичувачі з різними даними. Наразі затриманого передали співробітникам СБУ.

В пункті пропуску «Гоптівка», що в Харківській області прикордонники не пропустили в Україну радикально налаштованого громадянина Росії. Чоловік прямував через кордон пішки. При собі він мав комплект медикаментів, речі першої необхідності, одяг, топографічні карти в електронному вигляді, ксерокопію військового квитка, а також записник з номерами телефонів, в якому було зазначено «Міністерство працевлаштування ДНР». Росіянину заборонили в’їзд на територію України терміном на 3 роки та повернули в зворотному напрямку.

У контрольному пункті «Георгіївка» прикордонники виявили підроблену перепустку. Її намагався використати мешканець Донецької області. Чоловіка передали співробітникам МВС. 

В районі  н.п. Новомихайлівка в одній з вантажівок прикордонники виявили майже 470 тисяч гривень. Їх намагалися приховати під панеллю приладів та обшивкою автомобіля. Кошти передали співробітникам МВС для з’ясування всіх обставин.

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами було затримано 13 транспортних  засобів з продуктами харчування, тютюновими та алкогольними виробами тощо. Автомобілі перевозили вантажі вартістю близько 3 мільйонів гривень без належних документів та намагались об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби для прийняття правового рішення. Крім того на одній з залізничних станцій в Донецькій області затримано 2 поїзди з вантажем вугілля, на яке були відсутні належні документи.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248135580&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества