Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
30.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Минулої доби російсько-терористичні війська продовжували порушувати режим припинення вогню.

Російські найманці 2 рази вели вогонь по блокпосту «Мар'їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. В обох випадках нападники використовували СГД та здійснювали обстріли із н. п. Олександрівка.  

Також терористи здійснили обстріли із танків, АГС-17 та стрілецької зброї блокпосту «Золоте».  Українські військові відкрили вогонь у відповідь. У результаті збройних протистоянь ніхто з українських військовослужбовців не постраждав.

Учора в межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ зафіксовано політ 5 безпілотників. Ними незаконні збройні формування продовжували активно здійснювати повітряну розвідку місць дислокації українських військових. 

У контрольному пункті «Гнутове» прикордонний наряд виявив під переднім сидінням легкового автомобіля  «ВАЗ»  пакунок з 55 тисячами доларів США. Водія  разом з пасажиром, обидва громадяни України,   передано співробітникам СБУ в Донецькій області для з’ясування обставин.

На лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 11 транспортних засобів. Автівки перевозили понад 126,5 тонн продуктів харчування, одяг, мобільні аксесуари та медичні препарати. Належних документів на вантаж не було. Крім того, автівки намагалися об’їхати контрольний пункт «Курахове» та контрольний пост «Ольгинка», що були на їх шляху. Наразі їх передали працівникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт «Зайцеве» прослідував вантажний  автомобіль з гуманітарним вантажем. Автівкою від благодійної організації «Доброта» везли до Донецька майже 3 тонни продуктів харчування та засобів гігієни.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248286594&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества