Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
03.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається досить напруженою.

Протягом доби значно збільшилася кількість обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Терористи відкривали вогонь по контрольному пункту «Гнутове» та блокпостах «Золоте», «Березове», «Майорське», на яких несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Вогонь вівся з мінометів та стрілецької зброї. Українські військові відкривали вогонь у відповідь. У результаті вогневих протистоянь один прикордонник отримав легке поранення. Під час обстрілу тимчасово припинявся пропуск через КПВВ «Гнутове». Також тимчасово закривався контрольний пункт «Бугас», оскільки після обстрілів на цьому напрямку було виявлено 4 міни, які не вибухнули.

Російські найманці продовжували активно використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано політ 38 безпілотників.

У контрольних пунктах в'їзду/виїзду «Георгіївка» та «Курахове» прикордонні наряди у 7 осіб виявили підроблені перепустки. Їх намагалися використати жителі Донецька та Донецької області. Наразі даних громадян передали співробітникам МВС для з’ясування обставин правопорушення.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 22 транспортні засоби, які перевозили більше 100 тонн продуктів харчування, алкогольних напоїв та овочів. Належних документів на вантаж не було, крім того дані транспортні засоби намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху.

Через контрольний пост в районі н.п. Новоайдар прослідувало 3 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем. Автівки перевозили більше 20 тонн продуктів харчування та засобів особистої гігієни від міжнародного Червоного Хреста. Вантаж призначається жителям Луганської області.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248208261&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества