Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
03.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

Протягом доби обстрілів позицій прикордонних підрозділів з боку незаконних збройних формувань не було. Терористи продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом прикордонниками було зафіксовано політ 4 БПЛА. 

Вчора прикордонниками Луганського загону було виявлено та  затримано чоловіка, жителя міста Луганська,  який  належить до незаконного збройного формування. Чоловіка охоронці кордону затримали в районі населеного пункту Мілове. При собі затриманий мав посвідчення батальйону спеціального призначення «Леший». Також  було з’ясовано, що чоловік брав участь в бойових діях у червні минулого року поблизу н.п. Щастям та н.п. Металіст та займав посаду розвідника – гранатометника у складі незаконного збройного формування. Затриманого було передано співробітникам МВС.

У контрольному пункті «Миколаївка» («Зайцеве») прикордонники виявили у мешканця Донецької області підроблену перепустку. Затриманого передали співробітникам МВС.

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами було затримано 13 транспортних  засобів з продуктами харчування. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248135322&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества