Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

29.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом доби обстрілів і нападів на підрозділи Державної прикордонної служби України з боку терористів не було, однак обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

Так, вчора на адміністративній межі з АР Крим прикордонники затримали громадянина України, який підозрюється в дезертирстві. Він прямував на материкову Україну через контрольний пункт «Чонгар».

Для оформлення чоловік пред’явив паспортний документ громадянина Росії, що був виданий на тимчасово окупованій території АР Крим. У подальшому співробітники Держприкордонслужби та СБУ під час додаткової перевірки виявили в нього Військовий квиток військовослужбовця ЗС України. З'ясувалося, що раніше затриманий проходив військову службу в АР Крим, а в березні 2014 року самовільно залишив місце служби та згодом продовжив службу в лавах ЗС Росії. А на початку цього року він скоїв крадіжку автомобіля, за що проти нього правоохоронними органами Росії було відкрито кримінальне провадження. Намагаючись уникнути відповідальності, чоловік вирішив заховатись в одному з обласних центрів України. Наразі його затримано та проти нього направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за дезертирство.

Крім того, також у контрольному пункті «Чонгар» прикордонники виявили мисливську зброю та боєприпаси. На автомобіль «Тойота», яким 2 громадян України слідували з тимчасово окупованої території, спрацювала натренована на пошук зброї службова собака. Під час подальшої перевірки в автівці знайшли 16 одиниць мисливської зброї та майже 2500 мисливських набоїв різного калібру.

У пункті пропуску «Тиса», що на Закарпатті, на в’їзд в Україну оформлено вантажний автомобіль із гуманітарною допомогою. З Австрії було направлено вантаж наметів для Державної служби України з надзвичайних ситуацій в м. Дніпропетровськ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247910607&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества